U trendu

Tramp i Klinton večeras u prvom televizijskom duelu

Vodeći predsednički kandidati u SAD, Hilari Klinton i Donald Tramp, večeras će se prvi put suočiti u televizijskom duelu koji bi mogao značajno da promeni podršku medju glasačima koja je sada gotovo izjednačena.

Kandidatkinja demokrata u proseku ima prednost od 2,8 odsto u anketama nad republikancem, mada je pre mesec dana ona bila preko osam odsto.

Debata u organizaciji televizije En-Bi-Si (NBC) daće priliku kandidatima da prvi put direktno suoče argumente, ali i da poboljšaju svoj imidž medju biračima, pošto njih oboje većina birača ocenjuje negativno – Klinton se suočava s pitanjima koliko joj se može verovati, dok se Tramp muči da ubedi glasače da ima kvalitete za  Belu kuću, navodi agencija Asošijetid pres.

Interesovanje za debatu je ogromno i očekuje se da 90-minutno suočavanje prati rekordan broj ljudi u SAD, na svim nacionalnim televizijama, ali i Jutjubu i Tviteru.

Tramp je često dominirao u debatama u okviru republikanskih izbora za kandidata za predsednika SAD, ali je povremeno padao u senku, posebno tokom više tehničkih pitanja i pogotovo kada je broj učesnika debate smanjen na dva ili tri.

Klinton s druge strane ima više iskustva u debatama jedan na jedan, ali će joj večerašnja rasprava biti prva predsednička debata.

Prema sajtu rilklirpolitiks (realclearpolitics), koji akumulira istraživanja, Klinton u anketama u proseku ima prednost od 2,8 odsto nad Trampom.

Vašington post (Washington Post) juče je opisao nadmetanje Klitnon i Trampa kao „mrtvu trku“ pošto je objavio rezultate ankete prema kojima Klinton ima prednost od dva odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar