U trendu

Tramp nastavlja napade na medije

Republikanski kandidat na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp nastavio je napade na medije, optuživši ih da su „neprijateljski“ nastrojeni prema njemu i da pristrasno izveštavaju o njegovoj kampanji.

„Mediji ne izveštavaju korektno o mojim mitinzima, nikada ne prenesu tačno moju poruku i ne prikazuju pravi broj okupljenih i njihov entuzijazam. Ne možemo govoriti o slobodi štampe ako mediji govore i pišu šta hoće, pogotovo ako je to potpuna neistina“, napisao je Tramp u nedelju na Tviteru.

Tramp je nešto ranije nazvao medije „odvratnim i korumpiranim“, aludirajući naročito na članak objavljen u „Njujork tajmsu“ (New York Times), u kojem se dovodi u sumnju sposobnost njegovog izbornog tima zbog njegovih slabih rezultata u anketama.

„‘Njujork tajms’ se pozvao na anonimne izvore i govori o sastancima koji nikada nisu održani, tako da je njihov članak čista fikcija“, naveo je Tramp na Tviteru, dodavši da mediji štite njegovu demokratsku rivalku Hilari Klinton.

Tramp mesecima optužuje vodeće američke medije za pristrasnost i uskratio je akreditacije za praćenje njegove kampanje velikom broju njih, uključujući i „Njujork tajms“ i „Vašington post“ (Washington Post).

Šef Trampove kampanje Pol Manafort takodje je u intervjuu za televizijsku mrežu Si-En-En osudio ponašanje medija, navodeći da kampanja „napreduje“, iako mediji „tvrde suprotno“.

On je implicitno optužio i Si-En-En da pristrasno izveštava o Trampovoj kampanji u korist Klintonove.

Trampov savetnik za spoljnu politiku, senator Džef Sešens, izrazio je u intervjuu za mrežu Ej-Bi-Si nezadovoljstvo zbog „negativnog izveštavanja o kampanji republikanskog kandidata“.

„Tramp je u pravu kada kaže da većina medija želi da on izgubi na izborima, ali to je bio slučaj i s republikanskim kandidatima na ranijim predsedničkim izborima. Razlika je u činjenici da je Tramp svojim zajedljivim izjavama i ponašanjem u javnosti sam doprineo tome“, ocenio je američki dnevni list „Vol strit džornal“ (Wall Street Journal).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.