U trendu

Tramp: Skinuti su mi lanci, boriću se za Ameriku kako želim

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da su „skinuti lanci s njega“ pošto su se neki istaknuti republikanci distancirali od njegove predsedničke kampanje.

Posle objavljivanja 11 godina stare Trampove izjave da može da dira žene za intimna mesta zato što je zvezda, više republikanskih zvaničnika je povuklo podršku kandidatu, a juče je šef Predstavničkog doma Pol Rajan, republikanac s najvišim položajem u SAD, rekao da više neće braniti Trampa, već da će se fokusirati na izbore kako bi zaštitio republikansku većinu u Predstavničkom domu.

„Baš je dobro što su lanci skinuti sa mene i sada mogu da se borim za Ameriku kako ja želim“, rekao je Tramp, koji je bio pod pritiskom lidera Republikanske partije da bude odmereniji i uzdržaniji u nastupima.

Agencija Asošijetid pres navodi da nije jasno na šta je Tramp mislio poslednjom porukom na Tviteru, ali je ona usledila pošto je već napao Rajana i druge republikance koji su se distancirali od njega.

„Naš veoma slab i neefiktivan lider Pol Rajan imao je lošu telefonsku sednicu u kojoj su njegovi poslanici poludeli zbog njegove nelojalnost“, naveo je ranije danas na Tviteru Tramp, povodom jučerašnjeg razgovora Rajana s kongresmenima u kojem je rekao da više neće braniti republikanskog predsedničkog kandidata.

Tramp je prethodnoj poruci na Tviteru naveo da je „uprkos ubedljivoj pobedi u drugoj debati (u svakoj anketi), teško dobro raditi kada Pol Rajan i drugi daju nultu podršku“.

Po relativno pouzdanim anketama, Hilari Klinton je bila bolja u drugoj predsedničkoj debati. Nije jasno na koje se ankete poziva Tramp, ali je posle prve ankete, koju je po opštim ocenama ubedljivo izgubio, citirao marginalne ankete kao potvrdu svoje pobede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.