U trendu

Tramp: Velika je čast dobiti kompliment od Putina

Pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da je počastvovan zbog komplimenata koje mu je uputio ruski predsednik Vladimir Putin.

„Uvek je velika čast dobiti lep kompliment od čoveka koji je izuzetno poštovan i u svojoj zemlji i u inostranstvu“, rekao je Tramp, objavio je list „Hil“.

Tramp je naveo da se uvek zalagao za bolje odnose SAD i Rusije.

„Uvek sam verovao da Rusija i SAD treba zajedno da se bore protiv terorizma i da utiču na oporavak mira u svetu, da ne pominjem trgovinu i sve druge beneficije koje proističu iz uzajamnog poštovanja“, kazao je Tramp, preneo je Sputnjik.

Putin je u juče na godišnjoj konferenciji za novinare govorio o predstojećim izborima u SAD, nazvavši Donalda Trampa „bistrim čovekom punim talenta, koji je nesporni favorit u predsedničkoj trci“.

Ruski lider je pozdravio Trampove izjave da želi dublje odnose sa Rusijom.

„On je vrlo upečatljiv čovek, veoma talentovan, nema sumnje u to. Apsolutni je lider predsedničke trke, kao što možemo da vidimo i ovih dana“, rekao je Putin.

„Tramp kaže da želi da odnose prebaci na drugi nivo, na dublji nivo odnosa sa Rusijom. Kako možete da to ne pozdravite? Naravno, mi to pozdravljamo“, dodao je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.