U trendu

Tramp želi TV debatu sa Sandersom za 10 miliona dolara

Donald Tramp je prihvatio poziv Bernija Sandersa da učestvuje u TV debati ali pod uslovom da debata bude emitovana na onoj televiziji koja bude spremna da plati iznos do 10 miliona dolara organizacijama za zdravstvenu pomoć ženama.

Predstavnici Foks Njuza, ABC Njuza i CBS Njuza kažu da su zainteresovani da budu domaćini debate ali nisu komentarisali da li su spremni da daju 10 miliona dolara za unapređenje zdravstvene pomoći ženama.

Portparol ABC-a Džuli Taunsend je izjavila da je „uvek zainteresovana za mogućnost da čuje nešto više od kandidata, prenosi AP.

Tramp je izjavio da će televizija koja bude domaćin debate „zaraditi milione na rejtingu prenosa“ i dodao da bi bilo fer da odvoje 10 miliona za zdravstvene probleme žena.

Tramp i Sanders su prepoznali koliku korist bi imali od TV debate kakva nije zabeležena u istoriji americkih predsednickih kampanja, ocenjuje američka agencija.

Ovaj događaj bi prvi put „sastavio“ pretendente na nominaciju među republikancima i demokratama, i to bez Hilari Klinton.

U međuvremenu Klintonova je izjavila da je shvatila da se radi o šali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.