U trendu

Trampovi kritičari zahtevaju njegovu zamenu

Grupa konzervativaca uputila je peticiju Republikanskom nacionalnom komitetu (RNC) za poseban sastanak na kome bi našli zamenu republikanskom predsedičkom kandidatu Donaldu Trampu.

Organizatori, medju kojima su republikanci koji su pokušali da spreče Trampovu nominaciju, pribojavaju se, kako je navedeno, katastrofe na dan predsedničkih izbora, pa su poslednjih nekoliko dana apelovali na članove RNC širom SAD da intervenišu.

Najmanje 16 članova RNC iz 16 američkih država mora da potpiše zahtev organizatora za sastanak.

„Očajna vremena traže očajničke mere“, navela je u mejlu članovima RNC izvršna direktorka političkog komiteta Projekat odgovornosti Republikanske partije Redžina Tomson.

Ona je dodala da je Donald Tramp „katastrofa“ i u mejlu prikačila kopiju peticije.

Agencija AP navodi da je Trampovo ponašanje i njegov niz kontroverzi i sukoba zabrinulo mnoge visoke članove Repblikanske partije.

U medjuvremenu, grupa od 50 republikanskih stručnjaka za državnu bezbednost upozorila je u otvorenom pismu da bi Donald Tramp bio „najbezobzirniji predsednik“ u istoriji SAD.

Medju potpisnicima pisma je i nekadašnji direktor američke obaveštajne službe CIA Majkl Hajden.

U pismu se navodi da Trampu „nedostaju karaker, vrednosti i iskustvo“ da bi bio predsednik.

Odgovarajući na pismo grupe republikanskih spručnjaka za bezbednost, Tramp je rekao da su oni deo „propale elite Vašingtona“ koja želi da se održi na vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.