U trendu

Troje mrtvo, uključujući napadača, u napadu u bioskopu u SAD

Naoružan čovek otvorio je sinoć vatru u bioskopu u američkoj državi Luizijani i ubio dvoje ljudi, ranio najmanje još sedmoro pre nego što je pucao u sebe i ubio se,  saopštili su danas zvaničnici.

Napadač, koji je prema zvaničnicima 58-ogodišnji belac, pucao je više puta pre nego što je pucao u sebe u Grand Teatru u Lafajetu,  rekao je šef gradske policije Džim Kraft na konferenciji za štampu.

Policija zna identitet napadača ali ga za sada ne objavljuje kao i da je njegovo telo još u bioskopu gde je uviđaj u toku.

Kraft je rekao da među povređenima ima od onih koji su zadobili lakše povrede do onih koji su u kritičnom stanju.

U bioskopu je bilo oko 100 ljudi u trenutku napada, rekao je pukovnik Majk Edmonson iz državne policije Luizijane. Rekao je da policija veruje da je napadač pucao samo u toj bioskopskoj sali  i da nije negde prethodno izvršio napad.

„Nemamo razloga da verujemo da je ovaj pojedinac delovao na nekoj drugoj lokaciji osim ove“, rekao je Edmonson na konferenciji za štampu.

U bioskopu se prikazivao film „Trainwreck“, a jedna od gledalaca rekla je da se čuo jak prasak kao petarda i da je videla  „starijeg belog čoveka“ kako ustaje i puca dole ka sedištima ali ne u njenom pravcu. Rekla je da čovek nije ništa govorio i da nije ničula da neko vrišti. Rekla je da j čula oko šest pucnjeva pre nego što su ona i njen verenik pobegli kroz najbliži izlaz, a u trci je ostavila cipele i tašnu.

Guverner Luizijane Bobi Džindal koji je došao na lice mesta rekao je da je ovo „užasna noć za Luizijanu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.