U trendu

Turska štampa: Teroristi hteli da zarobe taoce pre masakra

Trojica bombaša samoubica koji su izveli napad u utorak kasno uveče na aerodrom u Istanbulu, planirali su da predhodno zarobe nekolicinu putnika i da ih drže kao taoce, prenosi danas turska štampa.

U najsmrtonosnijem napadu na Tursku ove godine, na aerodromu Ataturk je u detonacijama bombaša saoubica, poginulo 44. ljudi.

Turska štampa prenosi da su samoubice planirale da zarobe desetine putnika i da ih drže kao taoce pre masakra ali, po navodima dnevnika Sabah, samoubice su se detonirale pre nego što je planirano.

List navodi da su napadači nosili „kapute uprkos vrućini kako bi sakrili prsluke sa eksplozivom, što je skrenulo pažnju pojedinih putnika“.

Kako prenosi AFP, turske vlasti veruju da iza napada stoji takozvana Islamska država.

Turska policija privela je jutros 11 stranaca osumnjičenih da su pripadnici ćelije takozvane Islamske države u Istanbulu i da su bili povezani sa bombašima samoubica koji su izveli napad na glavnom istanbulskom aerodromu Ataturk.

To je na svom sajtu objavio turski list „Haberturk“, koji je naveo da su hapšenja obavljena jutros u zoru, a da je akciju izvela antiteristička jedinica policije u kvartu Bašakšehir u evropskom delu Istanbula, preneo je Rojters.

Turski list tvrdi da je ovim hapšenjima je ukupan broj privedenih zbog napada na istanbulski aerodrom porastao na 24 osobe.

U napadu izvedenom u utorak, trojica bombaša samoubica takozvane Islamske države iz vatrenog oružja i eksplozivom usmrtila su 44 ljudi, a turske vlasti su juče objavile da su bombaši bili poreklom iz Rusije, Uzbekistana i Kirgistana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.