U trendu

Tužilac odustao od gonjenja šestorice za umešanost u ubistvo navijača Marka Ivkovića

U Istanbulu je nastavljeno suđenje za ubistvo Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde 21. oktobra prošle godine uoči duela Evrolige protiv Galatasaraja.

Javni tužilac Ibrahim Bajtekin zatražio je da se ubici Kadriju Aktašu, koji je nožem izbo Ivkovića, odredi kazna od 12 do 18 godina zatvora.

Osim Aktaša na optuženičkoj klupi našla su se još šestorica za pomaganje u ubistvo, koji se brane sa slobode. Tužilac je međutim saopštio da odustaje od njihovog daljeg gonjenja, pošto nisu pronađeni dokazi koji bi potvrdili njihovu vinovnost.

Osumnjičeni Aktaš (53) pokušao je, uprkos brojnim dokazima i priznanju, da ubedi delioce pravde da je nevin. Iako je ranije priznao da je u samoodrbrani mahao nožem, sada tvrdi da nije ubio Marka Ivkovića. Nož kojim je izvršen zločin nikada nije pronađen, ali prikupljeni dokazi u istrazi nebobitno potvrđuju krivicu Aktaša.

„Prikupljeni dokazi ukazuju na to da je prvooptuženi Aktaš koristio nož u tuči sa Markom Ivkovićem. Video snimci nereda ispred stadiona potvrđuju da je on usmrtio Ivkovića, a to potvrđuju i tragovi Ivkovićeve krvi koji su pronađeni na Aktaševoj odeći“, rekao je tužilac Bajtekin.

On je zatražio da Kadri Aktaš do izricanja presude ostane u pritvoru, iako su njegovi advokati predloži da se brani sa slobode.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.