U trendu

U budističkom hramu pronađeni leševi 40 tigrića

U zamrzivaču budističkog hrama na Tajlandu, kojeg tamošnje vlasti optužuju za krijumčarenje i zloupotrebu divljih životinja, pronađeni su leševi 40 mladunaca tigra, objavile su danas lokalne vlasti.

Policija i zvaničnici službi za zaštitu divljih životinja su u ponedeljak u tom hramu započeli akciju prebacivanja svih živih tigrova pronađenih na licu mesta, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

U zamrzivaču su pronađeni i delovi tela odraslih tigrova, izjavio je Tom Tejlor iz fondacije „Vajldlajf frends“, koji je bio prisutan kad su pronađeni leševi tigrića.

Taj budistički hram u gradu Kančanaburi je bio popularna turistička atrakcija.

Akcija prebacivanja živih tigrova, započeta pre dva dana, trajaće cele nedelje a angažovano je više od 1.000 ljudi, prenose mediji.

Monasi, koji negiraju ove optužbe, u početku su pružali otpor, ali su odustali kada im je uručen sudski nalog, piše Bi-Bi-Si.

Prebacivanje tigrova u skloništa i rezervate za životinje se sprovodi tako što im obučeni veterinari ubrizgavaju bezbednu dozu anestezije, nakon čega ih nosiljkama prebacuju u transportna vozila.

Ovaj budistički hram je omiljena tiristička destinacija.Ukoliko plate hranu, posetioci mogu da hrane ove divlje životinje i da se fotografišu sa njima i pored zvanične zabrane da hramovi naplaću ulazak ili bilo koju drugu vrstu „usluge“.

Tajlandske vlasti već godinama pokušavaju da oduzmu ove tigrove.

„Za razliku od prethodnih godina kada smo samo tražili saradnju od monaha koji nam nikada nisu izašli u susret, ovog puta imamo sudski nalog“ , rekao je Adisorn Nučdamrong, zamenik generalnog direktora odeljenja za nacionalne parkove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.