U trendu

U Idomeniju povredjen jedan Sirijac

Migranti koji se nalaze u grčkom mestu Idomeni na granici prema Makedoniji, ponovo su blokirali prugu, javljaju danas makedonski mediji.

Kako se navodi, migranti su prugu ponovo blokirali juče kratko vreme posle akcije grčke policije za njeno raščišćavanje, nakon 30 dana blokade.

Železnička pruga je bilo otvorena samo kratko, nakon čega su migranti iz Idomenija ponovo postavili šatore i veliko kamenje na šine.

Mediji dodaju da je situacija u Idomeniju napeta, a sinoć je povredjen i jedan Sirijac pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.

Grčka policije je juče upotrebila suzavac protiv grupe migranata koji su bacali kamenje na policijski kombi za koji su mislili da je pregazio povredjenog Sirijca, javila je makedonska agencija MIA.  

Prema policijskim izvorima, policijska jedinica za suzbijanje nereda brzo je intervenisala i razbila grupu agresivnih migranata.U improvizanom kampu u Idomeniji još se nalazi veliki broj migranata koji žele da nastave put ka bogatim evropskim  zemljama, iako je pre nekoliko sedmica zatvorena takozvana balkanska ruta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.