U trendu

U Iraku uhapšeno 40 pripadnika Islamske države

Iračke obaveštajne službe saopštile su danas da su u regionima Bagdada i Diajle uhapsile 40 pripadnika džihadističke organizacije Islamska država.

„Iračke obaveštajne službe, u saradnji sa bezbednosnim snagama Bagdada i Dijale, izvršile su operaciju u kojoj je uhapšeno 40 pripadnika Islamske države“, navodi se u saopštenju iračkih službi.

Provincija Dijala nalazi se severoistočno od Bagdada, gde Islamska država više nema svoja uporišta, ali je tamo organizovala samoubilačke napade automobilima bombama.

„Zaplenjeno je mnogo bombi, i pojaseva za aktiviranje eksploziva koje su koristili teroristi, kao i velika količina novca koji su koristili da bi finansirali svoje kriminalne aktivnosti“, navedeno je u saopštenju.

U martu ove godine u Iraku je uhapšeno 30 džihadista i demontiran je centar gde su se organizovali samoubilački napadi automobilima bombama.

Današnja hapšenja desila su se ubrzo pošto su iračke snage ponovo preuzele kontrolu nad gradom Ramadijem, koji je u rukama Islamske države bio od maja ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar