U trendu

U kolumbijskom avionu bio i 21 novinar, preživeli se oporavljaju

Medju putnicima aviona koji se danas srušio u Kolumbiji bio je i 21 novinar, a samo jedan je preživeo, saopštile su danas kolumbijske vazduhoplovne vlasti.

Kako se navodi, medju 81 putnikom bio je 21 novinar koji je pratio brazilski fudbalski klub Šapakoense. Lekari su naveli da se novinar Rafael Valmorbida oporavlja nakon operacije grudnog koša.

Stradali novinari su bili zaposleni u nekoliko medija, medju kojima su Foks i Globo, kao i na nekoliko južnoameričkih radio stanica.

Avion u kojoj je bila ekipa Šapekensea srušio se u utorak ujutro na putu iz Bolivije ka aerodromu u Medeljinu, u Kolumbiji. Šest osoba je preživelo.

Lekari u nekoliko bolnica trude se da stabilizuju zdravstveno stanje preživelih.

Bolnički zvaničnici su rekli da je igrač Alan Rušel u najtežem stanju. On je, kako su naveli, pretrpeo frakturu kičme. Zdravstveno stanje Rušela je stabilizovano u bolnici San Huan de Dios, nakon čega je prebačen u bolje opremljenu ustanovu gde će biti operisan.

Direktor bolnice San Huan de Dios Giljermo Leon je rekao da je defanzivac Helio Zampeir donet u stabilnom stanju s povredama glave i grudnog koša.

Treći igrač, Žakson Folman, prebačen je u drugu bolnicu gde se procenjuje njegovo stanje. Nije navedeno o kojim povredama je reč.

Preživeli članovi posade Himena Suares i Ervin Tumiri su, kako se navodi, u stabilnom stanju i oni se oporavljaju.

Ekipa Šapekensea putovala je na finale Kopa Sudamerikana u Kolumbiju protiv Altetiko Nasionala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.