U trendu

U nevremenu u Poljskoj poginule tri osobe, 16 povredjeno

U olujnom nevremenu u Poljskoj tri osobe su poginule, 16 je povredjeno, a medju njima i dvoje kupača koje je na plaži udario grom.

Oluja je u nedelju prizemljila avione i prodrla u terminal medjunarodnog aerodroma Frederika Šopena u Varšavi, a poljski vatrogasci izlazili su na teren skoro 5.000 puta da otklone štete.

„Nevreme je pratio olujni vetar u udarima brzinom od oko 100 kilometara na čas. U poslednja dva dana Vatrogasna straža izlazila je na teren 4.885 puta, najviše u Mazovjeckom vojvodstvu (centralna Poljska), Šleziji (jugozapad) i Kujavsko-pomeranijskom vojvodstvu (severozapad zemlje). U olujnom nevremenu poginule su tri osobe, a 16 povredjeno, a medju njima četiri vatrogasca“, saopštio je danas portparol poljske Vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Oluja je u nedelju popodne iznenadili kupače na plaži u Njeporetu blizu Varšave i kada je počelo da grmi i seva sklonili su se pod drvo u koje je, na nesreću, udario grom.

„Devojka i mladić sklonili su se pred olujom pod drvo u koje je udario grom. Onesvestili su se. Prevezni su hitno u bolnicu“, rekao je televiziji TVN Varšava jedan od lokalnih spasilaca Vojćeh Tšotak.

Polomljene grane i oboreno drveće zaustavili su i vozove, a glavni medjunarodni aerodrom u Varšavi morao je na kratko u nedelju da obustavi sva sletanja i poletanja aviona zbog oluje koja je divljala nad poljskom prestonicom.

„Voda je prodrla i poplavila stari terminal tako da su putnici prebačeni u novi terminal A i B“, rekao je portparol aerodroma Frederik Šopen Pšemislav Pšibilski.

Hiljade Poljaka ostalo je bez struje zbog pokidanih vodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar