U trendu

U Njujorku ubijen imam i njegov pomoćnik (foto, video)

Neidentifikovani napadač ubio je imama Alala Udina Akongija i smrtno ranio njegovog pomoćnika Thara Udina dok su šetali u blizini džamije nakon popodnevne molitve u Njujorku, prenose inostrani i domaći mediji.

Dok je Akongi stradao na licu mesta, Udin (65) je hitno prevezen u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da mu spase život.

Izvor iz policije potvrdio je za „Njujork dejli njuz“ da je napadač bio u neposrednoj blizini svojih žrtava kada je zapucao.

Svedoci su ga opisali kao „visokog, tamnoputog muškarca naoružanog velikim pištoljem, koji je na sebi nosio majicu tamno plave boje i kratke pantalone“. Veruje se da je pobegao pešice.

Policija je odmah otpisala „zločin iz mržnje“, ali nije želela da komentariše eventualan razlog ubistva. Iako nije poznat motiv napada, desetine muškaraca muslimanske vere okupilo se na mestu nesreće jer smatraju da je mržnja zbog vere bila ključna za napad.

– Bez razloga. Upravo je završio sa molitvom i nije bio sam. Jednostavno čist, zaslepljen zločin iz mržnje. Očajni smo. Moramo da saznamo što više i da li je ovo urađeno samo zbog naše religije – rekao je Kobri Čovdhuri, predstavnik druge džamije koja se nalazi u tom kraju grada.

Imam Akongi opisan je kao fin, ugledan čovek, suprug i otac troje dece poreklom iz Bangladeša.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar