U trendu

U predsedničkoj debati Amerikance zbunila jedna reč

Predsednička debata Hilari Klinton i Donalda Trampa očekivano je izazvala veliko interesovanje Amerikanaca i svetske javnosti, ali uz činjenicu da je to bila debata o kojoj se najviše tvitovalo u istoriji Tvitera, na videlo izašao i podatak da je reč temperament bila najpopularnija reč u pretraživanju Gugla za vreme debate.

Nakon što su se kandidati u delu debate pozabavili temperamentima jedno drugoga, upravo tu reč su Amerikanci ođednom masovno počeli da ubacujui u pretraživanje, prenosi portal Index.hr.

Onlajn rečnik Merijam Vebster tako je zabležio porast pretrage „temperamenta“ od čak 78 puta u odnosu na inače, a bila je to i najpopularnija reč u pretraživanju.

Čini se da dobar deo Amerikanaca ne zna šta je temperament, ili su ih barem zbunile izjave predsedničkih kandidata.

„Mnogo bolje rasuđujem od nje. To uopšte nije upitno. Takođe imam i mnogo bolji temperament od nje, znate?“, odgovorio je Tramp na pitanje moderatora o tome zašto misli da je njegovo prosuđivanje bolje od Hilari Klinton.

„Mislim da je moj najjači adut uopšte moj temperament. Imam temperament pobednika. Znam kako da pobedim“, nastavio je Tramp i izazvao smeh u publici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar