U trendu

U racijama u Nemačkoj uhapšeno 40 osoba

Nemačka policija je saopštila danas da je uhapsila 40 muškaraca u racijama sprovedenim u Diseldorfu, koje su povezane s dugotrajnom istragom zbog sumnje da je organizovana kradja u koju su umešane osobe severnoafričkog porekla.
Policija navodi da su sinoćne racije sprovedene u 18 kafea, kockarnica i barova u blizini glavne železničke stanice planirane prošle godine, dodajući da povod nisu napadi koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u obližnjem Kelnu.

AP medjutim podseća da su za nasilje u Kelnu uglavnom osumnjičene osobe „arapskog ili severnoafričkog porekla“, navodeći da su ti napadi skrenuli pažnju na krivična dela koja su u Nemačkoj počinile osobe poreklom iz Severne Afrike.

U saopštenju se navodi da su policajci proverili 294 osobe, većinom muškarce severnoafričkog porekla i uhapsili njih 40, medju kojima 38 zbog sumnje da ilegalno borave u Nemačkoj.

Nemačke vlasti ranije su saopštile da je zbog nasilja u novogodišnjoj noći u Kelnu do sada podneto 516 prijava, a od tog broja oko 40 odsto odnosi se na seksualne napade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.