U trendu

U ruskom vazdušnom napadu u Siriji 45 mrtvih

Najmanje 45 ljudi je poginulo u talasu vazdušnih udara ruskih snaga na severu sirijske provincije Latakija, gde se nalazi uporište pobunjenika, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U saopštenju te organizacije sa sedištem u Londonu se navodi da je među ubijenima jedan komandant pobunjenika, kao i više civila, članova porodica pobunjeničkih boraca, prenela je agencija AFP.

Direktor Opservatorije Rami Abdulrahman je naveo da je komandant pobunjenika bio načelnik štaba grupe Prva obalska divizija, koja deluje u sklopu pobunjeničke „Slobodne sirijske vojske“.

U napadima je povređeno više desetina ljudi, a očekuje se da će broj poginulih rasti zato što jedan broj povređenih ima teške povrede, opasne po život, rekao je Abdulrahman.

Provincija Latakija, u kojoj se nalazi rodno selo predsednika Sirije Bašara Asada, uporište je sirijskog režima, ali deo teritorije drže opozicione snage, uključujući islamističke borce.

Latakija je ključna meta ruskih vazdušnih napada otkad je zvanična Moskva 20. septembra pokrenula kampanju udara u Siriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar