U trendu

U SAD uhapšeno nekoliko desetina mafijaša

Nekoliko desetina osumnjičenih mafijaša, medju kojima i mafijaški bos iz Filadelfije i jedan iz Njujorka, uhapšeni su danas u masovnoj policijskoj akciji.

Federalno tužilaštvo na Menhetnu podiglo je optužnicu za iznudu, zelenašenje, kockanje i zloupotrebe kreditnih kartica i zdravstvene zaštite i navelo da se radi o organizovanoj mreži koja je delovala u državama Njujork, Masačusets, Pensilvanija i Florida.

Medju optuženima je i Džozef „Džoi“ Merlino, navodni vodja filadelfijskog klana, poznat po optužbama za prebijanje na smrt, kao i Paskvale „Patsi“ Parelo, dugogodišnji član mafijaške grupe kojom upravlja njujorška mafijaška porodica Djenoveze.

Tužilaštvo je navelo da je 39 optuženih uhapšeno danas i da je tokom hapšenja policija pronašla tri pištolja, sačmaru, opremu za kockanje i više od 30.000 dolara u gotovini.

Optužnica uhapšene tereti za krivična dela karakteristična za „staru školu“ mafijaša, poput pretnji prebijanjem, ali i dela svojstvena savremenom dobu, kao što je zloupotreba kreditnih kartica, naveo je šef FBI-ja u Njujorku Dijego Rodriges.

Uhapšen je i unuk poznatog mafijaša Džona Gotija zbog optužbi za trgovinu drogom, zajedno sa svojom devojkom, a u kući u Kvinsu, kojoj je nekad živeo njegov deda, pronadjeno je 500 tableta oksikodona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.