U trendu

U Šarlotu uhapšen osumnjičeni za ubistvo demonstranta

Policija u američkom gradu Šarlotu, u Severnoj Karolini, uhapsila je osobu koja je osumnjičena za ubistvo jednog civilnog učesnika protesta u sredu uveče, rekao je danas načelnik policije u Šarlot Meklenburgu Ker Patni, javlja Rojters.

Demonstrant, koji je u četvrtak podlegao ranama, upucan je kada su stanovnici tog grada protestovali zbog ubistva Afroamerikanca Kita Skota, na koga je policija pucala u utorak.

U Šarlotu su tri noći zaredom održani protesti, a demonstrant je teško ranjen tokom druge noći protesta i priključen je na aparate, ali je u međuvremenu preminuo.

Protest je počeo mirno, ali je onda došlo do pucnjave u kojoj je teško ranjen muškarac, a gradski zvaničnici tvrde da u njega nije pucala policija.

U Šarlotu je protekle noći uveden policijski čas, od ponoći do šest sati ujutru, preneo je danas AP.

Demonstranti su protekle noći počeli flašama i petardama da gađaju policiju, koja je odgovorila suzavcem, pri čemu su povređena četiri policajca.

Demonstranti protestima nastoje da izvrše pritisak na policiju da objavi video snimak koji bi možda mogao da pomogne rasvetljavanje ubistva Afroamerikanca.

Protesti u Šarlotu usledili su samo nekoliko sati nakon što su u gradu Talsa u saveznoj državi Olkahoma izbile demonstracije jer je policija pucala na nenaoružanog muškaraca, takođe afroameričkog porekla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)