U trendu

U železničkoj nesreći u Iranu 44 osobe poginule, 82 povredjene

U sudaru dva voza danas u Iranu poginulo je 44 osobe i 82 su povredjene, prema najnovijem bilansu ove nesreće koja spada u jednu od najtežih železničkih nesreća poslednjih godina u toj zemlji.

Nesreća se dogodila jutros u provinciji Semnan, izmedju gradova Damghan i Semnan, kada je na voz zaustavljen u stanici naletela druga kompozicija.

Voz koji je išao iz Tabriza za Mashad na severoistok se iz nepoznatih razloga zaustavio izmedju dva grada, rekao je guverner severne provincije Semnan, Mohamad Reza Habaz.

Broj mrtvih je rastao tokom dana, dok nije večeras šef nacionalne službe za vanredne situacije Hosein Kulvand objavio konačan bilans preko nacionalne televizije Irib.

„Četrdesetčetiri osobe su izgubile život“, rekao je on i dodao da od 82 povredjenih i hospitalizovanih njih 17 je lakše povredjeno i napustili su bolnicu. 

Pružanje pomoći bilo je otežano zbog nepristupačnosti terena, a evakuacija povredjenih bila je moguća samo helikopterima. Povredjeni su su evakuisani u bolnice u Semnanu i Damganu, dva velika grada najbliža mestu nesreće. 

Sudar se dogodio zbog ljudke greške rekao je preko televizije direktor nacionalne železničke kompanije Mohsen Por-Sejed Agaj. 

Voz koji je došao iz Semnana dobio je instrukcije da nastavi put i tako je od poz udario drugi voz koji je stajao od pozadi, dodao je on.

Dva vagona jednog voza su se zapalila a četeiri vagona drugog su iskočila iz šina i prevrnula se, pokazuju snimci televizije Irib.  

Iranski predsednik Hasan Rohani zatražio je da se odmah sprovede istraga o mogućim odgovornim za nesreću. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.