U trendu

U Zoološkom vrtu u Sinsinatiju ubijen gorila pošto je napao dečaka

U Zoološkom vrtu u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo, čuvari  su juče ubili 17 godina starog gorilu pošto je zgrabio i vukao četvorogodišnjeg dečaka koji je upao u prostor oko kaveza.

Uprava zoološkog vrta saopštila je da je dečak pao pošto se popeo na zaštitnu ogradu, nakon čega ga je majmun dohvatio i vukao oko 10 minuta.

Dete, čije ime nije navedeno, prebačen je u dečju bolnicu u Sinsinatiju, gde se opravlja od zadobijenih povreda.

Direktor zoološkog vrta Tejn Mejnard rekao je da je dečakov život bio u opasnosti i da su čuvari bili prinudjeni da pucaju u 180 kilograma teškog mužjaka po imenu Harambe.

On je dodao da žali zbog gubitka gorile koji je u zoološki vrt u Sinsinatiju stigao prošle godine iz Braunvila u Teksasu.

Dve ženke takodje su bile u kavezu kada je dečak pao unutra, ali je samo mužjak dohvatio dete.

Mejnard je naveo da nije izgledalo da će gorila napasti dečaka, ali se verovatno i sam uplašio, kao i da čuvarima nije pošlo za rukom da uspavaju životinju.

To je prvi put da čuvari zoološkog vrta ubiju životinju u tako opasnoj situaciji, a blok sa gorilama privremeno je juče zatvoren kada su posetioci čuli dečakov vrisak.

Vrt će danas raditi normalno, ali iz uprave su rekli da će prostor sa gorilama biti zatvoren do daljeg.

Zoološki vrt u Sinsinatiju aktivno učestvuje u borbi  očuvanje ugroženih vrsta i deo je uspešnog projekta spasavanja sumatranskog nosoroga od izumiranja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar