U trendu

Ubica pred napad proučio uputstvo za pušku

Devetnaestogodišnji Amerikanac koji je u noći izmedju petka i subote iz ljubomore ubio troje vršnjaka u jednoj kući u predgradju Sijetla, pred sam napad je pažljivo proučio uputstvo za svoju novu poluautomatsku pušku AR-15, saopštila je noćas policija.

Pošto je uhapšen u subotu 150 kilometara od mesta napada, Alen Ivanov je priznao da je svoju doskorašnju devojku i još dvoje vršnjaka ubio ljutit zbog raskida s njom i njene odluke da odmah započne vezu s drugim.

Pušku je kupio nedelju dana pre napada koji je isplanirao, i kupovinu prijavio policiji uz objašnjenje da će ići na obuku za rukovanje vatrrenim oružjem.

Ivanov je ispričao policiji da je u petak uveče došao do kuće u kojoj je bila njegova bivša devojka s društvom, provirio kroz prozor da se u to uveri, a zatim se vratio do svog automobila, seo, pažljivo pročitao uputstvo za pušku, napunio je, zakočio obarač da ne bi slučajno ispalio metak dok ne udje u kuću, i krenuo u napad.

Advokat Ivanova je postavio pitanje o tome kako je moguće da 19-godišnjak kupi polu-automatsku pušku, dok pre punoletstva, što je u SAD 21 godina, ne može da kupi ni pivo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.