U trendu

Uhapšen napadač iz tržnog centra u Berlingtonu

Američka policija uhapsila je u subotu uveče osumnjičenog za pucnjavu u tržnom centru u gradu Berlingtonu u državi Vašington, u kojoj je ubijeno pet osoba, saopštile su vlasti, dodavši da u trenutku hapšenja on nije progovorio ni reč i „izgledao je kao zombi“, javlja danas AP.

Šerif okruga Ajlend u američkoj državi Vašington Majk Holi rekao je da je iz patrolnog vozila uočio 20-godišnjeg Arkana Četina, za koga mediji navode da je turskog porekla, u subotu uveče u Our Harboru i odmah ga prepoznao kao osumnjičenog.

Holi je na konferenciji za novinare naveo da je njegova kancelarija dobila informacije da se Četin, koji živi u Ouk Harboru, nalazi u toj oblasti.

Četin je, prema njegovim rečima, u trenutku hapšenja bio nenaoružan, „nije ništa rekao i izgledao je kao zombi“.

Naoružani muškarac otvorio je vatru u petak uveče u tržnom centru „Kaskejd“ u Berlingtonu, oko 105 kilometara severno od Sijetla, na odeljenju kozmetike prodavnice „Mejsis“, usmrtivši na licu mesta četiri ženske osobe, među kojima 16-godišnju devojku, i teško ranivši jednog muškarca, koji je tokom dana preminuo.

Napadač je potom pobegao sa mesta napada, a policija je za njim tragala više od 20 sati.

Državna patrola Vašingtona je, kako je naveo En-Bi-Si njuz, juče saopštila da nema naznaka da je reč o terorizmu.

Do pucnjave u državi Vašington došlo je manje od nedelju dana nakon što je jedan muškarac nožem napao devetoro ljudi u tržnom centru u centralnoj Minesoti pre nego što je upucan i ubijen, a FBI istražuje taj napad kao potencijalni akt terorizma.

Kancelarija FBI-ja u Sijetlu je putem Tvitera juče saopštila da „nema informaciju koja bi nagovestila eventualne nove napade“ u državi Vašington, prenela je američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar