U trendu

Uhapšen vođa jedne izraelske ekstremističke grupe

Izraelske snage bezbednosti saopštile su večeras da su uhapsile vođu jedne jevrejske ekstremističke grupe Meira Etingera i on je prva uhapšena osoba posle podmenutog požara u kojem je u petak stradala jedna palestinska beba.
„Etinger je uhapšen na severu Izraela zbog aktivnosti vezanih za jednu ekstremističku jevrejsku organizaciju“, rekao je Frans presu portparol izraelske policije Šin Bet ne navodeći direktno da li je povezan s požarom.

Izraelski mediji su javili da je Etinger unuk Meira Kahana, rabina, osnivača jednog antiarapskog rasističkog pokreta, ubijenog 1990. godine.

Izraelska policija otvorila je danas istragu posle pretnji na društvenim mrežama upućenim izraelskom predsedniku Reuvenu Rivlinu koji je ocenio kao „jevrejski terorizam“ podmenuti požar.

„Osećam bol zbog ubistva bebe i bol da vidim da je moj narod na putu ka terorizmu i gubitku čovečnosti“, rekao je Rivlin posle smrti 18-mesečne bebe, dok se njeni roditelji i brat i dalje bore za život.

„Izgleda da smo do sada olako gledali na fenomen jevrejskog terorizma“, dodao je izraelski predsednik.

Oko 2.000 ljudi je kasnije komentarisalo njegovu izjavu a mnogi su naveli da je Rivlin „izdajica“ i da će „završiti gore od ubijene bebe“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar