U trendu

Uragan Patriša oslabio na tropsku oluju

Uragan Patriša pogodio je danas zapadni, planinski deo Meksika i sveo se na tropsku oluju, a vlasti te zemlje upozorile su da obilni pljuskovi mogu da izazovu smrtonosne poplave i klizišta.

Uragan Patriša pogodio je sinoć jugozapadnu meksičku obalu kao oluja najviše kategorije i doneo sa sobom jake kiše, visoke talase i ciklonske vetrove, ali prema prvim izveštajima nije načinio veliku štetu koja se mogla očekivati za nevreme takve jačine.

Bilo je izvešaja o nekim poplavama i klizištima, ali nije bilo reči o žrtvama, niti o većim oštećenjima usled oluje.

Predsednik Meksika Enrike Pena Njeto rekao je kasno sinoć da je prema prvim izveštajima „šteta manja od očekivane za uragan ove jačine“, ali je upozorio stanovništvo da još treba biti na oprezu.

„Sve ulice su pune oborenog drveća“, rekao je Hernandez iz Puerto Vajarte dodajući da je Patriša najjača oluja koju je on video za četvrt veka, koliko živi na obali Meksika.

Uragan Patriša oslabio je danas na tropsku oluju s maksimalnom jačinom vetra od 50 metara u sekundi.

Aerodromi u Puerto Valjarti, Manzanilu i Tepiku juče su bili zatvoreni, ali su zvaničnici najavili za danas vazdušni „most“, da prevezu putnike koji su ostali zarobljeni u oblastima pogodjenim olujom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar