U trendu

Varšava: Konferencija za novinare pre samog dogadjaja

Konferencija za novinare premijera Višegradske četvorke (V4) i nemačke kancelarke Angele Merkel danas u Varšavi iznenadila je ne samo novinare, već i neke od premijera, pošto je poljska vlada predstavila novi izum: konferenciju za novinare bez prava na novinarska pitanja i to pre nego što se dogadjaj, samit premijera, uopšte odigrao.

Medju zvaničnicima Poljske, Češke, Slovačke i Madjarske ima i onih koji su prilično neljubazni prema novinarima, kao što su predsednik Češke Miloš Zeman ili bivši premijer, pa predsednik Češke Vaclav Klaus, koji je novinare čak označio za najveće zlo po čovečanstvo.

Novinari u regionu već su se navikli da sve češće na konferencijama organizovanim za njih uopšte nema prostora za novinarska pitanja kako neko ne bi postavio i neprijatna.

I sami političari danas su, medjutim, ostali zatečeni zato što je poljska premijerka Beata Šidlo organizovala jedinu konferenciju za novinare pre nego što su premijeri V4 uopšte seli za sto da razgovaraju s nemačkom kancelarkom.

Čemu uopÅ¡te susret s novinarima kada pre samita nema niÅ¡ta da im kaÅŸe, osim da ponovi poznati madjarski stav, zapitao je javno pred novinarima madjarski premijer Viktor Orban, a novom „izumu“ začudio se i slovački premijer Robert Fico.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar