U trendu

Varufakis: Zagrlio bih Ciprasa, ali mu glas ne bih dao

Nekadašnji grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je da se sa premijerom i bivšim saborcem Aleksisom Ciprasom nije video od avgusta i da bi ga zagrlio kad bi se videli, ali mu glas ne bi dao.

„Zagrlio bih ga kada bismo se sreli, ali svakako ne bih glasao za njega“, rekao je Varufakis za nemački list „Štern“.

Nemački list prenosi da bi Varufakis, da je Nemac, glas možda dao Angeli Merkel, jer je impresioniran njenom politikom o izbeglicama, a za Zigmara Gabrijela kaže da je to „najgori političar koga je ikada sreo“.

„Rok zvezda“ evropske politike, koja se prilično brzo ugasila, kaže da je „bez sumnje bio žrtva i meta kampanje“, kao i da mu ne nedostaje ministarska fotelja.

„Opasni su ljudi koji vole ovaj posao, kao što su Šojble, Gabrijel, Cipras“, rekao je Varufakis.

Iako sebe vidi kao „političko biće“, Varufakis je naveo da ne želi da osniva partiju, već želi da sa svojim prijateljima postavi novu „evropsku platformu“, koja bi okupljala liberalne ideje na kontinentu.

Varufakis je tokom svoje borbe u Atini i Briselu naspram sebe kao najvećeg rivala imao nemačkog kolegu Volfganga Šojblea, za koga kaže da ga veoma poštuje, preneo je B92.

„Volfgang mi nije pružao ni ruku. Međutim, na kraju svega sam ga poštovao. Bili smo kao dva boksera koji su neko vreme razmenjivali udarce, zbog toga smo osećali bliskost“, kazao je Varufakis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar