U trendu

Velika saobraćajna nesreća u Sibiru, poginulo devetoro dece

Broj poginulih u velikoj saobraćajnoj nesreći u Hanti-Mansijskoj autonomnoj oblasti porastao je na 10, a među njima je, prema preliminarnim informacijama, devetoro dece, rekao je Sputnjiku izvor u spasilačkoj službi.

„Broj poginulih u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala četiri transportna vozila na putu Tumen — Hanti-Mansijsk porastao je na 10, od toga devetoro dece“, saopštio je neimenovani izvor.

Na mesto nesreće je poslato 10 vozila hitne pomoći. Krivac za sudar je najverovatnije vozač autobusa.

Ranije je saopšteno da je sedam osoba poginulo, dok je 20 povređeno u sudaru autobusa sa kamionom i dva automobila u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu na 926. kilometru auto-puta Tumen — Hanti-Mansijsk.

Sibir:11 žrtava saobraćajne nesreće

Najmanje 11 osoba, među kojima devetoro dece, poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u istočnom Sibiru.

Do sudara kamiona, dva putnička automobila i autobusa sa 32 putnika, došlo je na auto-putu između Hanti-Mansijska i Tjumenja, javlja AFP.

„Jedaest osoba, uključujući devetoro dece, poginulo je na licu mesta, a 21 lice je preneto u bolnicu“ u Hanti-Mansijsku, izjavili su predstavnici policije.

AP je javio da su u autobusu bili članovi dečjeg akrobatskog tima, koji su se vraćali kući sa takmičenja u Hanti-Mansijsku.

Kako je saopštila policija, veruje se da je do nesreće došlo kada je vozač autobusa izgubio kontrolu nad svojim vozilom i prešao u suprotnu traku.

Kao uzrok nesreće, ne isključuje se, međutim, ni slaba vidljivost i „teški“ vremenski uslovi, pošto se u tom delu Sibira temperature trenutno spuštaju do minus 17 C.

Prošle godine je u saobraćajnim nesrećama u Rusiji poginulo više od 23.000 ljudi.

Rusija ima jednu od najvećih stopa smrtnosti u saobraćajnim nesrećama, pre svega zbog upotrebe alkohola, slabih puteva i zato što vozači ne poštuju propise, navodi AFP.

(Sputnjik, Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar