U trendu

Više afričkih migranata medju dobitnicima španske božićne lutrije

Više afričkih migranata, medju kojima i jedan izbeglica iz Senegala, koji je došao brodom u Evropu 2007. godine su medju dobitnicima prve nagrade španske godišnje božićne lutrije El Gordo, na kojoj su osvojili po 400.000 evra.

Vlasnik agencije za lutriju koja je prodala pobednički tiket rekao je za jedan španski list da je medju pobednicima oko 35 afričkih migranata. Oni su kupili tikete u južnom priobalnom gradu Roketas de Mar, gde je prodato više od 1.000 tiketa koji su osvojili po 400.000 evra.

Izbeglica iz Senegala, kome je navedeno samo prvo ime Ngame, rekao je za španske medije da je španska obalska straža spasila njega i ženu kada je njihov prenatrpan brod plovio od afričke zapadne obale ka španskim Kanarskim ostrvima. 

Tridesetpetogodišnji Ngame je rekao za španski radio Ondasero da se zahvaljuje Španiji što mu je spasila život i pružila priliku da pobedi na lutriji.

Za razliku od mnogih drugih lutrija u lutriji El Gordo ne postoji jedan džekpot, nego novac osvojen pobedničkim tiketom dele hiljade ljudi. Pobednički broj 79140 pojavio se na 1.600 tiketa u mestu Roketas de Mar. Tiketi za drugu nagradu ove lutrije prodati su u Sevilji i Granadi. 

El Gordo spada u najveće božićne lutrije i prenosi se direktno na televiziji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.