U trendu

Vojvodina u Humskoj, Zvezdin ispit na Banovom brdu

Dva derbija obeležiće 20. kolo fudbalske Superlige, prvo duel probuđenih Partizana i Vojvodine, a potom teško gostovanje za Crvenu zvezdu na Banovom brdu protiv Čukaričkog.

Partizan u seriji od četiri uzastopne pobede čeka uvek nezgodne Novosađane, koji po dolasku Nenada Lalatovića, takođe znaju samo za trijumf.

Crno-beli žele da novim trijumfom potvrde formu i naprave najlepšu moguću uvertiri pred „meč godine“ sa Augzburgom, u kojem će pokušati da izbore evropsko proleće, ali i Vojvodina ima svoje ambicije.

Sa druge strane, Zvezda, posle istorijskog debakla od Borca iz Čačka u osmini finala Kupa Srbije 5:1, ide na najteže moguće gostovanju, ekipi Čukaričkog, koja joj je prvi pratilac na tabeli, ali koja je takođe „ranjena“, pošto se u sredu oprostila od trofeja Kupa, eliminacijom na penale od Javora u Ivanjici.

Upravo Javor i Borac iz Čačka u lokalnom derbiju sastaju se u nedelju, za primat u zapadnom delu Srbije, gde su četiri Superligaša.

Raspored 20. kola:

Petak: Metalac – Novi Pazar (18.00). Subota: Mladost – Rad, Voždovac – Radnički Niš (13.00), Partizan – Vojvodina (14.00). Nedelja: Jagodina – Spartak, Javor – Borac, Radnik – OFK Beograd (13.00). Čukarički – Crvena zvezda (16.00).

Tabela: Crvena zvezda 53 boda, Čukarički 35, Borac 34, Partizan 32, Radnički Niš 31, Vojvodina 28, Javor 27, Mladost 24, Voždovac 22, Radnik 21, Novi Pazar 20, Metalac 18, OFK Beograd 18, Rad 15, Jagodina 15, Spartak 9 (-4).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.