U trendu

Vratila se iz Sirije i otkrila strahote Islamske države

Makfireta Šaćiri, Srpkinja koja se vratila iz Sirije, otkrila je kako izgleda život na terirotiji Islamske države. Kazala je kako se tamo plašila i da je videla žene iz BiH i Beograda, ali i iz Zagreba.

„Muž mi je objasnio neke stvari u vezi sa islamom i ja sam odlučila da mu se pridružim. U početku, sve je bilo u redu, iako je bilo promena. Kada smo otišli u Siriju, sve se promenilo“, ispričala je.

Sa detetom je prešla iz Turske u Siriju i provela ukupno tri meseca u Raki. Romkinju u kasnim dvadesetim smestili su u stan za žene i decu.

„Bilo je tu žena iz Francuske, Nemačke, Švajcarske… Takođe, tu su bile žene iz Zagreba, Beograda, ali najviše ih je bilo iz Bosne. Jedva sam razumela šta se događa oko mene. Bila sam preplašena i bojala sam se za sebe, ali još više za svoje dete“, ispričala je Makfireta i dodala kako je njen brat ubijen u borbama u Siriji, dok se ona u Srbiju vratila već u februaru 2014. godine.

Po povratku u Srbiju, Specijalno tužilaštvo je njenog supruga Ferata Kasumovića optužilo za džihad, jer je vrbovao jednog državljanina Srbije, koji je poginuo u borbama, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.