U trendu

Zatvaranje metroa izazvalo haos u Vašingtonu

Iznenadno zatvaranje metroa u Vašingtonu zbog hitne bezbednosne kontrole izazvalo je u sredu velike gužve u saobraćaju, jer su stotine hiljada stanovnika morale ići pešice ili automobilima, preneli su danas lokalni mediji u SAD.

Saobraćajne gužve uobičajene u američkoj prestonici, povećane su zbog zatvaranja metroa, koji je posle njujorškog najvažniji u zemlji.

Ova mera, najavljena samo nekoliko sati ranije, preduzeta je nakon požara koji je u ponedeljak izbio usled kvara na električnom dovodu i paralisao nekoliko linija, ali je prošao bez ljudskih žrtava.

Uprava metroa potvrdila je juče da će rampe ponovo biti podignute jutros u 5.00 časova po lokalnom vremenu, kako je i planirano, ali da će kontrola biti nastavljena pa će neki delovi mreže i dalje biti blokirani.

Nakon provere više od 80 odsto mreže, utvrdjeni su kvarovi na 26 mesta, koji su otklonjeni u noći izmedju srede i četvrtka.

„Svesni smo da je ova situacija izazvala probleme gradjanima, ali zatvaranje je bilo neohodno iz bezbednosnih razloga. Zahvaljujem se svima na strpljenju i podršci“, rekao je izvršni direktor metroa Pol Videfeld.

Saobraćaj u metrou bio je delimično blokiran i u januaru prošle godine zbog dima u tunelu, kada je jedna žena nastradala, a više od 80 osoba povredjeno.

Metro je bio zatvoren dva dana i krajem januara ove godine, kada je istočnu obalu SAD pogodila jaka snežna oluja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.