U trendu

Žrtve sajber prevare: Uplatili letovanje u kući koja ne postoji

Porodica Rajs iz nemačkog grada Enigerloha preko eBaya je iznajmila apartman na Krku. Iznajmljivanje apartmana sa pet soba u periodu od tri nedelje platili su povoljnih 1150 evra, ali kada su došli na lice mesta shvatili su kako su žrtve sajber prevare – kuća s fotografija na toj adresi nije postojala, piše Bild.

Uspeli su još jednom da kontaktiraju lažnog nemačkog iznajmljivača Marsela, koji im je poručio kako je trenutno na jednom drugom ostrvu i da uskoro stiže s ključevima, ali naravno nije se nikad pojavio.

„Fotografije kuće bile su vrlo profesionalno napravljene, na sva pitanja odmah smo dobijali odgovore, pa čak i niz saveta o tome gde unajmiti brodić i slično“, ispričali su novinarima nemačkog Bilda šokirani turisti koji su na Jadran doputovali sa sinovima Henrikom (15) i Matijasom (6).

Slučaj je ubrzo preuzela nemačka policija pa je ubrzo ustanovljeno kako kuća oglašavana na internetu na Krku ne postoji. Sajber lopov koji se predstavljao kao Marsel prodao je četrdesetak letovanja širom Mediterana i ukrao ukupno 45.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.