Anakonda 2: lov na krvavu orhideju

Žanr: avantura, horor, triler
Trajanje: 99 min.
Premisa: Lovci će postati lovina.

Glavne uloge:

Džoni Mesner (Johnny Messner), Kedi Strikland (Kadee Strickland), Metju Marsden (Matthew Marsden), Judžin Berd (Eugene Byrd), Sali Ričardson Vitfild (Salli Richardson-Whitfield), Nikolas Gonzalez (Nicholas Gonzalez), Moris Čestnat (Morris Chestnut)

Scenario:

Džon Klafin (John Clafin), Danijel Zelman (Daniel Zelman), Hans Bauer (Hans Bauer – priča iz 1997), Džim Keš (Jim Cash – priča iz 1997), Džek Eps (Jack Epps – priča iz 1997)

Producenti: Verna Harah (Verna Harrah), Džejkobus Rouz (Jacobus Rose)
Režija: Dvajt Litl (Dwight Little)

SINOPSIS

Nijedan čovek, nijedno stvorenje nije zaštićeno, čak ni oni kojima je džungla kuća. Za posetioce koji žele da opljačkaju bogate tajne džungle posledice nisu baš sjajne. U dubinama džungle Bornea nalazi se retka vrsta crvene orhideje – „krvava orhideja“, koja sadrži serum za održavanje večne mladosti. Grupa naučnika krenula je u džunglu tragajući za izvorom mladosti, u nadi da će im pronalazak omogućiti karijere, a njihovoj korporaciji novac, ali naučnici ubrzo shvataju da ih od njihovog blaga odvaja nešto više od lošeg vremena. U misterijama džungle nalazi se smrtonosni grabljivac koji čuva tajnu orhideje i sprečava svakog ko se usudi da kroči na njenu teritoriju.

O FILMU

Za horor priču koja se većinom odvija napolju najbitniji je odabir dobre lokacije za snimanje. Film je sniman na Fidžiju, što se isplatilo i u finansijskom i u kreativnom smislu. „Fidži nudi raznolike i predivne lokacije koje su već korišćene u nekim filmovima. Takođe, tamo je veoma bezbedno jer je to jedno od mesta u džungli gde možeš da radiš, a da ne brineš o terorizmu i lokalnim ratovima“, kaže producent filma Verna Harah.

U prvom delu „Anakonde“ animatronika je bila glavna stvar. Međutim, zahvaljujući napretku u kompjuterskoj tehnologiji i korišćenju kompjuterski generisanih slika, veliki reptil je nakon sedam godina od prvog dela oživljen na velikom platnu. „U isto vreme snimao sam i prave anakonde. Publika neće videti razliku između pravih i kompjuterskih zmija“, kaže reditelj. „Na zmiji sve izgleda dinamično i iziskuje veoma složen posao. Koristili smo kombinaciju tehnologija sa najvećim osloncem na CGI, jer se jedino pomoću njega može prikazati brzina i snaga tako masivne životinje“, kaže supervizor za vizuelne efekte.

O REŽISERU

Dvajt Litl (reditelj)
Prvi njegov film je triler „The Secret War“, a zatim slede film „Noć veštica 4: povratak Majkla Majersa“ i filmska adaptacija „Fantom iz opere“. Ostali filmovi: „Marked for Death“, „Free Willy 2: The Adventure Home“ i „Murder at 1600“. Režirao je i TV serije: „The X-Files“, „The Practice“, „John Doe“ i „Veritas: The Quest“.

O GLUMCIMA

Džoni Mesner (Bil Džonson)
Igrao je filmovima: „Jecaji sunca“, „The Whole Ten Yards“, „Spartan“, „The Sweetest Thing“, „Finding Home“ i „Dancing In September“. Pojavio se kao gost u TV seriji „Prijatelji“, „C.S.I “ i „Angel“. Uskoro ćemo ga videti u trileru „Hostage“ sa Brusom Vilisom i filmu „Running Scared“.

Kedi Strikland (Sem Rodžers)
Igrala je u filmovima „Stepford Wives“ sa Nikol Kidman, u filmu Vudija Alena „Samo ne ti“ („Anything Else“), kao i u filmovima „Neprilagođena“ i „Šesto čulo“. Poslednji film koji je snimila je „The Grudge“.

Metju Marsden (dr Džek Bajron)
Prvi put je skrenuo pažnju na sebe ulogom u TV seriji „Coronation Street“, koja mu je donela nagradu „National Television Awards“. Igrao je u filmu Ridlija Skota „Black Hawk Down“, a zatim u filmovima „Helen of Troy“ i „Shiner“ sa Majklom Kejnom. Marsden ima i pevačku karijeru. Snimio je singl pod nazivom „She“s Gone“ sa grupom „Destiny“s Child“, kao i solo album „Say Who“.

Oficijelni sajt:

  • Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (2004)

    Premijera: 23. septembar 2004. godine

  • Pogledajte komentare (1)

    Jedan komentar

    Ostavite komentar