Mećava i Deda Mraz

Žanr: dečji film
Trajanje: 99 min.
Premisa: Priča o maloj klizačici i čarobnom irvasu.

Glavne uloge:

Brenda Bletin (Brenda Blethyn), Britani Bristou (Brittany Bristow), Džoš Bakli (Josh Buckle), Vupi Goldberg (Whoopi Goldberg), Kristofer Plamer (Christopher Plummer)

Scenario: Agnes Bristou (Agnes Bristow), Lif Bristou (Leif Bristow)
Režija: Levar Berton (LeVar Burton)

SINOPSIS

Ovo je dirljiva priča o desetogodišnjoj devojčici Keti i njenom prijateljstvu sa jednim od najmlađih Deda Mrazovih irvasa, koju tetka Mili priča maloj Džesi.

Keti sanja da postane umetnička klizačica, što joj i polazi za rukom uz pomoć ljubaznog bivšeg olimpijskog šampiona. Nevolje nastaju kada se mali virtuoz na ledu preseli sa porodicom u veliki grad.

U međuvremenu, na Severnom polu, Deda Mraz i njegovi patuljci proslavljaju rođenje irvasa Mećave. Vrlo brzo svi uviđaju da Mećava ima sva tri dara koje čarobni irvasi mogu da imaju: umetnost letenja, mogućnost da učini sebe nevidljivim i dar da vidi srcem.

Koristeći svoj izraženi talenat, Mećava, pošto je osetio Ketinu tugu, kreće put grada da izvidi situaciju. Ne osvrćući se na striktna pravila Severnog pola, irvas pomaže Keti da shvati da pravo prijateljstvo nikada ne prolazi i da je to najveća vrednost.

Pravila su prekršena i Mećava se suočava sa Arhimedom, rigoroznim Deda Mrazovim pomoćnikom, koji će morati da kazni irvasa. Sada ga može spasti samo iskreno prijateljstvo.

Oficijelni sajt:

  • Blizzard (2003)

    Premijera: 12. decembar 2004. godine

  • Ostavite komentar

    Ostavite komentar