Najava filmova distributerske kuće „Vans“

NOVEMBAR 2000.

Road Trip

Imate OZBILJNU VEZU… ali i SEKS sa nekim drugim… I nije tako strašno… Ukoliko živite na drugom kraju zemlje… Mislite da to I NIJE PREVARA, pogotovo ako ste bili TOLIKO PIJANI da se i ne sećate šta se desilo… onda, kao da se i nije desilo… Ali to je DEFINITIVNO PREVARA ako je snimljeno na video kasetu i ako vaši prijatelji slučajno tu kasetu pošalju vašoj devojci…

Pošto je otkrio grešku, Džoš sa dva druga i jednim, ne baš drugom, ali vlasnikom automobila, iz Itake, Njujork, kreće na put dug 3.000 km do Ostina /ne Bostona!!!/ u Texasu kako bi spasao svoju dugogodišnju vezu.

Tinejdž komedija. Veliki hit u Americi koji je tokom proleća na holivudsko nebo izbacio nekoliko novih glumačkih imena (Breckin Meyer, Seann Williams Scott, Amy Smart, Paulo Costanzo, Dj Quallis, Tom Green…). Režija: Tod Phillips.

Rezultat u US: $68,5 miliona (zaključno sa 3. septembrom)

Nutty Professor 2 The Clumps / Otkačeni profesor 2 Klampovi

Edi Marfi u drugom delu sage o „Otkačenom profesoru“. Ovog puta se akcenat stavlja na njegovu još otkačeniju porodicu. Sve uloge u porodici Klamp tumači sam Edi Marfi. Glavnu žensku ulogu u filmu igra popularna pop-pevačica Dženet Džekson.

Rezultat u US: $121,8 miliona (zaključno sa 15. oktobrom)

Shaft / Šaft

Semjuel L. Džekson kao legendarni detektiv Šaft. Nastavak sage o jednoj od najatraktivnijih detektivskih priča 70-tih. Slično prethodnom filmu, Šaft je početkom leta postao kultni film među urbanom rep generacijom Amerike.

Rezultat u US: $70 miliona

DECEMBAR 2000.

The Grinch / Kako je Grinč ukrao Božić

Božićna bajka prema jednoj od najpopularnijih dečijih knjiga na Zapadu. Džim Keri u ulozi Grinča ponavlja neke od svojih najboljih štosova iz čuvene „Maske“. Veoma jaka reklamna i promotivna kampanja širom sveta počela je još u junu 2000.

Premijera u US: 22. novembar 2000.

2001.

Meet The Parents / Njeni roditelji

Sve što je moglo da pođe naopako, pošlo je kada je mladić prvi put upoznao roditelje svoje buduće. Robert De Niro, Ben Stiler i Tea Leone u fantastičnoj porodičnoj komediji.

Premijera u US: 06. oktobar 2000. Za samo 10 dana film je ostavario zaradu od $58,8 miliona zaključno sa 22. oktobrom. Ukupna zarada $81 mil.

Enemy at The Gates / Neprijatelj pred vratima

Uzbudljiva drama slavnog reditelja Žan-Žaka Anoa smeštena u vreme Drugog svetskog rata. Duel ruskog snajperiste i nemačkog oficira u okruženju epske bitke za Staljingrad. Džad Lou, Ed Haris, Džozef Fajns i Rejčel Vajs.

Premijera u US: 22. decembar 2000.

Castaway / Brodolomac

Novi veliki hit Roberta Zemekisa i Tom Henksa. Priča o modernom biznismenu nasukanom na pusto ostrvo. Film od kojeg se očekuju brojne nominacije za Oskara.

Premijera u US: 22. decembar 2000.

O Brother, Where Art Thou? / Brate! „De si, brate!?

Odisej u viđenju braće Koen. Tri odbegla robijaša upadaju u seriju avantura pokušavajući da se dočepaju svog sakrivenog plena. Džordž Kluni, Džon Gudmen i Holi Hanter.

Premijera u US: 22. decembar 2000.

Save The Last Dance / Sačuvaj poslednji ples

Klasično obrazovana balerina se seli iz Virdžinije u Baltimor, upoznaje crnog momka iz susedstva i otkriva skriveni svet hip-hop kulture. Sudar dva sveta i dve različite kulture.

Premijera u US: 12. januar 2001.

Head Over Heals / Do ušiju

Ona se uvek zaljubljuje u pogrešnog. Pojavljuje se novi, mlad i zgodan komšija. Da li je on onaj pravi? Fredi Prins Džunior i Monika Poter.

Premijera u US: 09. februar 2001.

Zoolander

Ben Stiler u novoj komediji. Atraktivni muški model se priključuje modnom snimanju u Maleziji neznajući da se radi o programu „pranja mozga“ posle kojeg će biti uslovljen da ubije predsednika. Pošto atentat ne uspeva, on mora da beži uz pomoć FBI agenta Matilde…

Premijera u US: februar 2001.

Along Came a Spider / Buba laži…

Nastavak uspešnog trilera „Poljubi devojke“. Detektiv-psiholog Aleks Kros se udružuje sa agentom Tajne službe kako bi rešio slučaj kidnapovanja dvoje dece iz prestižne vašingtonske škole. Kidnaper se sprema da izvrši zločin stoleća. Morgan Frimen, Monika Poter, Majkl Moriarti…

Premijera u US: februar 2001.

The Mexican / Meksikanac

Džulija Roberts, Bred Pit… Treba li reći više?!

Premijera u US: februar 2001.

Pavilion of Women / Ženski paviljon

Kineskinja iz više klase unajmljuje konkubinu kako bi osvežila svoj život u tradicionalnom učmalom braku. „Osveženje“ nalazi u američkom misionaru baš u vreme kada japanska invazija preti da ih zauvek odvoji. Luo Jan i Vilijem Defo.

Premijera u US: mart 2001.

Street Wars / Ratovi ulica

Akcioni film o dve auto bande u Njujorku baziran na popularnoj kompjuterskoj igri RACER X.

Premijera u US: proleće/leto 2001.

Eye See You / Vidim te

Policajac traumatizovan tragičnim događajem na poslu odlazi na rehabilitaciju u psihijatrijsku kliniku. Jedan od pacijenata biva ubijen. Silvester Stalone, Tom Berendžer, Kris Kristoferson i Poli Voker.

Premijera u US: proleće 2001.

The Mummy Returns / Povratak Mumije

Mumija ponovo hoda.

Premijera u US: 11. maj 2001.

Shrek / Šrek

Glas Edi Marfija u crtaću koji bi po svemu trebalo da bude klasična bajka, jedino što je glavni junak ružan, pomalo zaudara i zove se Šrek. Nije baš ni neki junak – jedino što ga interesuje je da se vrati u svoju močvaru, heroizam ostavlja drugima. Jedna od najpoznatijih dečijih knjiga u svetu.

Premijera u US: maj 2001.

Sidewalks of New York / Pločnici Njujorka

Ljubavna priča tri muškarca i tri žene smeštena na Menhetn. Edvard Brns, Heder Graham, Denis Farina…

Premijera u US: maj 2001.

Tomb Raider

Anđelina Žoli kao Lara Kroft u filmskoj verziji jedne od najpopularnijih kompjuterskih igrica.

Premijera u US: 15. jun 2001.

House of 1000 Corpses / Kuća 1000 leševa

Na foto safariju kroz Ameriku, četvoro mladih naleću na porodicu psihotičnih devijanata. Film koji režira „metal“ rok zvezda Rob Zombi.

Premijera u US: leto 2001.

Jurassic Park 3 / Park iz doba Jure 3

Sem Nil, Vilijem H. Mejsi, Tea Leoni. Režija Ketlin Kenedi i Stiven Spilberg.

Premijera u US: 18. jul 2001.

Domestic Distrubance / Kućni nemiri

Haos nastaje u kući kada dečak vidi ubistvo koje je počinio njegov očuh. U početku mu niko ne veruje ali onda dečakov otac shvata istinu i njegovi pokušaji da zaštiti sina od psihotičnog očuha dovode do ozbiljnog sukoba dvojice muškaraca. Džon Travolta.

Premijera u US: jul 2001.

Eastbound and Down / Istočno i dole

Komedija o dvojici kamiondžija koji prevoze tovar ukradenog piva preko Amerike. Inspirisano filmom „Smoki i Bandit“.

Premijera u US: leto 2001.

Changing Lanes / Promena trake

Dvojica vozača se „čuknu“ tokom saobraćajne gužve. Ovaj beznačajan događaj narasta u sukob epskih proporcija između dva vozača koji lokalni novinar podmuklo potpiruje ne bi li obezbedio neprekidan priliv vesti za svoju emisiju. Ben Aflek i Semjuel L. Džekson.

Premijera u US: oktobar 2001.

Bourne Identity / Bornov identitet

Jedan od najuspešnijih špijunskih trilera svih vremena ovog puta sa Met Dejmonom u glavnoj ulozi.

Premijera u US: novembar 2001.

Vanilla Sky / Nebo od vanile

Tom Kruz, Penelopa Kruz i Kameron Dijaz u ljubavnoj priči. Režija Kameron Krou.

Premijera u US: decembar 2001.

Ostavite komentar

Ostavite komentar