Povedi ples

Žanr: drama, mjuzikl
Trajanje: 116 min.
Premisa: … a nemoj da pratiš!

Glavne uloge: Antonio Banderas, Alfre Woodard, John Ortiz, Yaya DaCosta, Ray Liotta
Scenario: Dianne Houston
Režija: Liz Friedlander

SINOPSIS

Istinita priča o Pjeru Dulejnu, čuvenom instruktoru plesa sa Menhetna koji se posvetio srednjoškolskim delinkventima i zajedno sa njima napravio fuziju balskog i uličnog plesa. Uz igru, problematični tinejdžeri uče i vredne životne lekcije o samopoštovanju, ponosu i časti.

O FILMU

Puna električnog naboja, ova uzbudljiva i inspirativna priča osvetljava ekran očaravajućim plesnim koracima. Antonio Banderas igra instruktora plesa Pjera Dulejna, koga unajmljuje direktor škole da nadgleda kaznenu nastavu za najproblematičnije đake. Puna besa i netrpeljivosti, deca ne žele ništa da rade sa Pjerom i njegovim klasičnim pokretima. Kada se, međutim, on zainteresuje za njihov hip-hop ples, rađa se novi stil plesa koji studente vodi do nacionalnog takmičenja…i do toga da konačno počnu da veruju u sebe.

O GLUMCIMA

Antonio Banderas (Pjer Dulejn)
Ovaj glumac rođen je 10. avgusta 1960. godine u Malagi, u Španiji. Njegova prva strast bio je fudbal. Već sa 14 godina glumio je u maloj privatnoj pozorišnoj kući u Malagi. Pohađao je i školu dramskih umetnosti u Malagi. Sa 19 godina preselio se u Madrid i postao glumac Španskog nacionalnog pozorišta.

Godine 1982. započeo je seriju važnih uloga u španskim filmovima. Bio je omiljeni glumac španskog režisera Pedra Almodovara, svakako je najpoznatiji po ulozi u Pedrovom filmu „Veži me!“

Njegov američki debi bio je film „Kraljevi Mamba“ („The Mambo Kings“), snimljen 1992. godine. U to vreme on nije znao engleski jezik, pa su mu tekstovi za dijaloge prenošeni bežičnim slušalicama. U Americi je često poređen sa Rudolfom Valentinom zbog atraktivnog fizičkog izgleda i tvrdog akcenta.

U Holivudu je ubrzo postao jedan od najpopularnijih glumaca. Imao je uloge u veoma poznatim filmovima: „Intervju sa vampirom“, „Filadelfija“, „Maska Zoroa“, „Evita“, „Trinaesti ratnik“, „Atentatori“, „Desperado“, „Nikad ne pričaj sa strancem“. Partneri u filmovima bila su mu veoma zvučna imena poput Madone, Toma Henksa, Breda Pita, Toma Kruza, Entonija Hopkinsa. Filmom „Crazy in Alabama (1999)“, Banderas se oprobao i u rediteljskom poslu.

Šokirao je javnost time što je odbio simpatije Madone i po tome će verovatno ostati jedinstven. Njegova prva žena bila je Ana Leza, koja je sa njim glumila u filmu „Filadelfija“. Razveli su se posle osam godina braka. Drugi put se venčao sa Melani Grifit, s kojom se upoznao na snimanju filma „Two Much“ i sa kojom je još uvek u braku. Imaju ćerku sa podužim imenom i dva prezimena – Stelu del Karmen Banderas Grifit.

Ostale uloge: „The House of the Spirits“ (1993), „Of Love and Shadows“ (1994), „Miami Rhapsody“ (1995), „Četiri sobe“ („Four Rooms“), „The White River Kid“, „Play It to the Bone“, „The Body“ (2001), „Deca špijuni“ („Spy Kids“), „Prvobitni greh“ („Original Sin“), „Fatalna žena“ („Femme Fatale“), „Spy Kids 2: Island of Lost Dreams“, „Frida“, „Spy Kids 3-D: Game Over“, „Bilo jednom u Meksiku“ („Once Upon a Time in Mexico“), „Imagining Argentina“, „Shrek 2“, „The Legend of Zorro“, „Bordertown“ (2006).

U najavi su: Puss in Boots (2010), Shrek the Halls (2007), Memoirs of Hadrian (2007), Shrek the Third (2007), Homeland Security (2007).

Oficijelni sajt:

  • Take the Lead (2006)

    Premijera:
    Na DVD-ju: decembar 2006. godine

  • Ostavite komentar

    Ostavite komentar