Skok

Žanr: Drama
Trajanje: 106 min


Glavne uloge: Ben Affleck („Dogma“), Gwyneth Paltrow („Shakespeare in Love“)
Scenario: Don Roos
Producenti: Michael Besman, Steve Golin
Režija: Don Roos („The Opposite of Sex“)

SINOPSIS

Badi (Ben Aflek) je upravo rezervisao kartu za let do Los Anđelesa, koji kasni. Na aerodromu slučajno upoznaje Grega, koji se pomirio sa tim da neće stići da vidi svog sina, jer nema više mesta u avionu. Badi odlučuje da zameni karte s Gregom, kako bi mu učinio uslugu, ali, nažalost, avion u kome je trebalo da bude Badi ruši se. Te noći, Badi moli prijatelja koji radi u aerodromskoj službi da umesto njegovog imena, na listu putnika stavi Gregovo ime. Ubrzo pošto se vratio u Los Anđeles, mučen krivicom, počinje da pije. Nakon godinu dana, Badi odlazi na rehabilitaciju i odlučuje da poseti Gregovu udovicu i sve joj prizna, ne planirajući da se u nju zaljubi.

DON ROOS – reditelj

Scenarista i reditelj, rođen 1955. godine, koji je započeo karijeru na televiziji. Ugled je stekao filmom „The Opposite of Sex“ (1998), koji su podjednako dobro ocenili i publika i kritika. „Skok“ je njegov drugi film u kome se pojavljuje u dvostrukoj ulozi: i scenariste i reditelja.

BEN AFFLECK (Buddy Amaral)

Pravo ime mu je Bendžamin Geza Aflek, rodio se u Kaliforniji 1972. godine. Njegov mlađi brat Kejsi takođe je glumac. Prvi put se pojavljuje pred kamerama sa svega osam godina, i to kao član stalne postave serije „Mimino putovanje“, gde i upoznaje svog najboljeg prijatelja i kasnijeg saradnika Meta Dejmona. Tokom tinejdžerskih dana, Ben je uglavnom glumio u manjim televizijskim filmovima i serijama, kao što su „Ruke stranca“ i „Drugo Mimino putovanje“.

Nakon toga, glumio je u filmovima nezavisne produkcije, između ostalih i u „Lud za Ejmi“, za koji je dobio priznanje na Sundance filmskom festivalu. Pošto je živeo sa svojim prijateljem Metom, njih dvojica odlučuju da sami napišu scenario, jer su ih veliki holivudski producenti stalno odbijali. Zajedno pišu scenario za film „Dobri Vil Hanting“, nominovan u devet kategorija za nagradu Oskar. Osvojio je dve nagrade, od kojih je jedna i za najbolji scenario. Taj film je omogućio obojici veliki proboj u svet filma. Nakon toga, Ben počinje da bira uloge i pojavljuje se u velikim hitovima: „Armagedon“, „Zaljubljeni Šekspir“, „Perl Harbur“, „Dogma“, „Igra jelena“, „200 cigareta“.

GWYNETH PALTROW (Abby Janello)

Sve do 1999. godine, Gvinet je bila poznata samo kao verenica Breda Pita – 21. marta 1999. godine ta slika se menja, pošto osvaja Oskara za najbolju ulogu u filmu „Zaljubljeni Šekspir“. Gvinet je rođena u Los Anđelesu 1973. godine, kao ćerka filmskog režisera Brusa Paltroua i glumice Blit Daner. Godine 1991. napustila je Univerzitet u Kaliforniji i počela da se bavi glumom. Debitovala je u filmu „Shout“, gde joj je partner bio Džon Travolta.

Zvanična prezentacija filma „Skok“:

  • www.miramax2000.com/bounce

  • Ostavite komentar

    Ostavite komentar