Skubi Du

Žanr: komedija
Trajanje: 87 min.


Glavne uloge: Freddie Prince Jr., Sarah Micchelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini, Rowan Atkinson
Scenario: James Gunn
Producent: Charles Roven
Režija: Raja Gosnell

SINOPSIS

Skubi Du i njegova ekipa pametnjakovića, sastavljena od Freda (Fredi Prins Džunior), Defni (Sara Mišel Gelar), Šegija (Metju Lilard) i Velme (Linda Kardelini), putuju na Ostrvo Jeze da bi istražili seriju paranormalnih pojava u tom poznatom letovalištu. Njih angažuje vlasnik ovog ostrva, Emil Mondavarijus (Rouen Atkinson), jer strahuje da je ostrvo zaista ukleto, što bi mu sigurno oteralo sve goste.

Skubi Du je danska doga koja se plaši aveti, vampira, zombija, mumija, čak i sopstvene senke. Skubi i njegov „gazda“ Šegi, najbolji prijatelji i srodne duše, uvek gladni, beže od duhova, ali ih na kraju pobeđuju. Ključ do Skubijevog srca i jedino što može da mu pomogne da skupi malo hrabrosti jeste – užina; zbog nje bi uradio sve.

O PRODUKCIJI

Sasvim je sigurno da je najpoznatija danska doga na svetu upravo Skubi Du, omiljeni lik iz crtanog filma, koji se na televiziji prvi put pojavio davne 1969. godine, u serijalu „Scooby-Doo, where are you?“. Od tada se emituje bez prekida i to ga čini najdužim crtanim serijalom u istoriji televizije.

Da bi na pravi način oživeli karakter Skubi Dua, producenti su za neke kadrove koristili pravu dansku dogu, a za većinu – tehnologiju kompjuterski generisane slike (CGI). Reč je o komplikovanom i dugotrajnom procesu, jer se vodilo računa o tome da Skubi ima prirodne pokrete danske doge.

Poseban izazov bio je pravljenje psihodeličnog kombija pod nazivom „Mistery Machine“, u kojem Skubi i Šegi žive, ali je ujedno i mobilna kancelarija za rešavanje problema sa duhovima. Da bi kombi izgledao kao u crtanom serijalu, mehaničari su izabrali stari model austalijskog „Holdena“ i skoro potpuno ga preradili spolja i iznutra. Na vratima su naslikani veliki cvetovi, a u unutrašnjosti se, pored „vrištećih“ zelenih tepiha, nalaze televizor, daska za surf, stolica i roštilj.

RADŽA GOSNEL – reditelj

Posle 15 godina bavljenja montažom, debitovao je kao reditelj filma „Sam u kući 3“. Slede veliki uspesi sa ostvarenjima „Never Been Kissed“ i „Big Momma“s House“.

FREDI PRINS DŽUNIOR (Fred)

Vodeći glumac svoje generacije, Fredi Prins Džunior napravio je prekretnicu u svojoj karijeri hit-filmom „She“s All That“ (1999), a jedna od uloga po kojoj ga prepoznaju jeste i ona u filmu „Još uvek znam šta ste radili prošlog leta“.

SARA MIŠEL GELAR (Defni)

Sara Mišel Gelar je višestruko nagrađivana za svoj rad: dobila je nagradu EMI za ulogu u drami „Sva moja deca“ (1994), nagradu Blokbaster za ulogu u filmu „Leto“ (1998) i dve MTV nagrade za film „Okrutne namere“. Za ulogu u filmu „Vrisak 2“, nominovana je za MTV nagradu 1998. godine, a kao zvezda televizijske serije „Bafi, ubica vampira“, nominovana je za Zlatni globus. Sa Fredijem Prinsom Džuniorom igrala je i u filmu „Znam šta ste radili prošlog leta“.

Oficijelni sajt:

  • Scooby-Doo

    Premijera: 15. avgust 2002. godine

  • Ostavite komentar

    Ostavite komentar