Slatki novembar

Žanr: Romantična komedija
Trajanje: 119 min


Glavne uloge: Keanu Reeves („Matrix“), Charlize Theron („Celebrity“), Jason Isaacs („The Patriot“)
Scenario: Kurt Voelker, Paul Yurick
Producenti: Erwin Stoff, Deborah Aal, Steven Reuther, Elliot Kastner
Režija: Pat O“Connor („Inventing the Abbotts“)

SINOPSIS

Nelson Mos (Kianu Rivs) i Sara Diver (Šarliz Teron) nemaju ništa zajedničko, osim sat vremena provedenih u centru za polaganje teorije vožnje. Njegovom greškom Sara pada na testu i gubi dozvolu na mesec dana. Istog dana dolazi kod njega sa neobičnim predlogom: da bi se iskupio, mora da provede sa njom u vezi mesec dana. Nakon prvobitnog iznenađenja, mladi i uspešni Nelson, koji je potpuno posvećen marketinškoj karijeri, odlučuje da prihvati poziv najneobičnije žene koju je ikada upoznao. Bez namere da se emotivno vežu jedno za drugo, započinju svojevrsnu ljubavnu igru u kojoj je Sarina jedina želja da Nelsonu otkrije postojanje sasvim drugačijeg sveta od njegovog usamljeničkog, u kome ima mesta samo za posao. Dogovor je da nakon tih mesec dana svako krene svojim putem.

PAT O“CONNOR – reditelj

Filmografija:
„Cal“ (1984), „A Month in the Country“ (1987), „Stars and Bars“ (1988), „January Man“ (1989), „Fools of Fortune“ (1990), „Zelda“ (1993), „Circle of Friends“ (1995), „Inventing the Abbotts“ (1997), „Dancing at Lughnasa“ (1998), „Sweet November“ (2001).

KEANU REEVES (Nelson Moss)

Rođen 1964. godine u Bejrutu, Liban. Otac mu je bio geolog, a majka plesačica. Posle razvoda, seli se sa majkom u Njujork, a zatim u Toronto. Za kratko vreme, Kianu je imao nekoliko novih „očeva“: prvi je bio Paul Aron, pozorišni i filmski reditelj, zatim Robert Miller, rok promoter, a onda i poznati frizer Jack Bond. Sa svojim biloškim ocem se, po odlasku iz Bejruta, nikada nije ponovo susreo – on se trenutno nalazi u zatvoru, optužen za posedovanje kokaina.

Kianu, čije ime na havajskom znači „hladni planinski povetarac“, u srednjoj školi najviše se interesovao za hokej i glumu. Uskoro je preteglo ovo drugo interesovanje, pa je napustio školovanje, u želji da izgradi glumačku karijeru. Posle nekoliko pozorišnih i televizijskih rola, zaigrao je u kanadskom filmu „Youngblood“ (1986), u ulozi hokejaša. Nedugo zatim, kreće u Holivud. Pažnju kritike na sebe je skrenuo ulogom u mračnoj tinejdžerskoj drami „River“s Edge“ (1986), da bi komercijalni proboj započeo glumeći u filmu „Bill & Ted“s Excellent Adventure“ (1989). Karijeru nastavlja serijom hitova: „Speed“, „Devils Advocate“, „Chain Reaction“, „Dracula“, „Point Break“, „My Own Private Idaho“, „Matrix“.

CHARLIZE THERON (Sara Deever)

Publika je nedavno imala priliku da gleda Šarliz Teron u filmu Lasa Halstorma „Život nema pravila“, koji je nominovan za Oskara. Već na samom početku, bilo je jasno da će se ova glumica vinuti do samog vrha. Uloge u filmovima „Đavolji advokat“, u kome je igrala uz Al Paćina i Kianu Rivsa, i „Celebrity“ Vudija Alena, predstavljale su početak eksplozivne karijere.

Zvanična prezentacija filma:

  • Sweet November

  • Ostavite komentar

    Ostavite komentar