Za sve je kriva svekrva

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 102 min.
Premisa: Srela je savršenog muškarca. A onda je upoznala njegovu majku.

Glavne uloge:

Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Džejn Fonda (Jane Fonda), Majkl Vartan (Michael Vartan), Vanda Sajks (Wanda Sykes), Adam Skot (Adam Scott)

Scenario: Anja Kocof (Anya Kochoff)
Režija: Robert Luketić (Robert Luketic)

SINOPSIS

Prijatelj ili neprijatelj? Šira rodbina ili produžena večnost? Životni dobrotvor ili životna pretnja? Voljena ili omražena? Posle duge potrage za „gospodinom pravim“, Šarlot – Čarli Kantilini (Lopez) konačno pronalazi čoveka svojih snova – Kevina Fildsa (Vartan), ali ubrzo otkriva da je njegova majka Viola (Fonda) žena iz njenih noćnih mora.

Kao sveže otpušteni urednik međunarodnih vesti, Viola se boji da bi uskoro mogla da izgubi i sina, isto tako iznenada kao što je izgubila posao i karijeru. Zato se pretvara u „monstruma“ koji će učiniti sve da preplaši verenicu svoga sina – postaće najgora svekrva koju je svet ikada video.

Pomoć u realizaciji takvog plana pruža joj njena dugogodišnja asistentkinja Rubi, ali na njihovo veliko iznenađenje Čarli odlučuje da uzvrati udarac. Varnice sevaju na sve strane dok se dve jake žene bore za dominaciju.

O FILMU

„New Line Cinema“ predstavlja film Roberta Luketića – „Za sve je kriva svekrva“, komediju u kojoj glume Dženifer Lopez, Džejn Fonda i Majkl Vartan.

O REŽISERU

Robert Luketić (reditelj)
Rođen je u Sidneju, Australija. Imao svega 15 godina kada je osvojio prvu nagradu za najbolji film na ATOM filmskom festivalu. Studirao je na Kraljevskom umetničkom koledžu – najprestižnijoj filmskoj školi u Australiji.

Luketić je prvi put privukao pažnju Holivuda svojim kratkim igranim filmom „Titsiana Booberini“, kojim je pobedio na Sandens festivalu. U leto 2001. godine režirao je hit komediju „Pravna plavuša“. Taj film zaradio je 100 miliona dolara u Americi i bio nominovan za dva Zlatna globusa, čime je trijumfalno obeležen Luketićev debitantski rad. Nakon toga sledi film „Win a Date with Tad Hamilton“, u kome su igrali Kejt Bosvort, Nejtan Lejn, Džoš Djumel i Tofer Grejs. Luketić danas živi u Los Anđelesu.

O GLUMCIMA

Dženifer Lopez (Šarlot – Čarli Kantilini)
Počinje karijeru kao plesačica, a prvi glumački nastup imala je u filmu „In Living Color“. Film „Mi Familia“ dobio je veoma dobre kritike. Sledi još značajnija pojava u visokobudžetnom filmu „Voz trezor“.

Godine 1997. izabrana je za glavnu ulogu u filmu „Selena“, koji joj donosi svetsku slavu i brojna priznanja. Ostali filmovi: „Anakonda“, „Krv i vino“, „Neplanirano venčanje“, „Sobarica s Menhetna“, „Out of Sight“, „Shall We Dance?“, „Bordertown“ i „An Unfinished Life“.

Džejn Fonda (Viola Filds)
Poslednjih godina bila je aktivna u brojnim humanitarnim i ostalim društvenim udruženjima. Proglašena je za ambasadora Ujedinjenih nacija, a u mnogim udruženjima obavlja funkciju predsednika.

Rođena je u Njujorku 1937. godine u braku Henrija i Fransis Fonde. Studirala je glumu kod čuvenog Lija Strasberga i postala član Glumačkog studija u Njujorku.

Uloge u pozorištu i na sceni donose joj brojne nominacije i nagrade uključujući i dva Oskara za najbolju glumicu – u filmovima „Klut“ iz 1971. godine i „Povratak ratnika“ iz 1978. godine – kao i Emi za ulogu u „The Dollmaker“. Pored toga, nezaboravne su i njene uloge u filmovima koje je i producirala – „Kineski sindrom“, „Od devet do pet“, „Letnjikovac na Zlatnom jezeru“, „Jutro kasnije“ i „Rollover“.

Sama je snimila i producirala 23 video-snimka za kućno vežbanje fitnesa, 13 audio-kaseta i izdala pet knjiga, čime je napravila revoluciju u aerobiku. Kao rezultat toga, prodala je 16 miliona kopija ovih izdanja.

Ove godine izašla je njena knjiga memoara. Živi u Atlanti s ćerkom Vanesom Vadim i dvoje unuka. Njen sin Troj Geriti takođe je glumac.

Majkl Vartan (Kevin Filds)
Prvi put je zapažen kao partner Dru Barimor u filmu „Nikad poljubljena“. Glumio je pored Dženifer Garner u špijunskoj drami „Alijas“, kao i pored Robina Vilijamsa u psihološkom trileru „Fotograf“.

Rođen je u Parizu. Otac mu je Francuz, a majka Amerikanka. U 18. godini seli se u Los Anđeles, gde počinje da uzima časove glume. Nakon dva mala francuska filma, prvu šansu u Americi dobija filmom „To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar“. Slede „The Pallbearer“, „The Myth of Fingerprints“ s Džulijanom Mur i „The Curve“ s Keri Rasel.

Oficijelni sajt:

  • Monster-in-Law (2005)

    Premijera: 28. jul 2005. godine

  • Pogledajte komentare (2)

    2 komentara

    Ostavite komentar