Zabranjena ljubav

Žanr: drama
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge:

Sonja Savić, Milan Veljković, Sandra Janković, Rade Marjanović, David Dulić, Nikola Simić, Nenad Bekvalac

Scenario: Momčilo Preradović
Režija: Momčilo Preradović

SINOPSIS
Uroš (Veljković) je student druge godine medicine koji se zapošljava u mrtvačnici. On je beznadežno zaljubljen u Danijelu (Janković), studentkinju arhitekture, koju viđa u čitaonici biblioteke. Jedne noći u mrtvačnicu dovoze Danijelino telo – ona se ubila prerezavši vene. Do tada naizgled potpuno normalan, Uroš ispoljava svoje nekrofilske sklonosti nad njenim lešom i krišom ga odnosi u svoj stan. Danijelin otac, kome je Uroš podvalio da potpiše otpusni list kako bi izgledalo da je preuzeo telo, dolazi da ga traži.
O FILMU
Film "Zabranjena ljubav" ostaće upamćen u domaćoj kinematografiji po tome što je Sonja Savić upravo u njemu poslednji put pokazala svoj raskošni talenat. Reditelj filma Momčilo Preradović je prvobitno zamislio da ulogu čuvara mrtvačnice igra muškarac, ali nakon razgovora s pokojnom glumicom vrlo brzo su se složili da je Savićeva pravi izbor za tu ulogu.
Ovo ostvarenje koje se bavi vrlo degutantnom temom imalo je niz pehova, od kojih je jedan nestanak čak 95 odsto materijala nakon što se pokvario kompjuter. Film je inspirisan istinitim događajem.
O REŽISERU
Momčilo Preradović (reditelj)
Ovo je njegov šesti film, a prvi celovečernji. Preradović nije završio nikakvu filmsku školu. Svoje filmsko obrazovanje stekao je gledajući beskonačne količine filmova.
Premijera: 2. jun 2009. godine u Domu sindikata

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Petar Mihailović

    Zaista neverovatno osmišljeno. Iza bezazlenog i sapunastog naziva filma krije se takva strašna priča o mračnoj strani ljudske podsvesti. Biće ovo film koji će izazvati jake reakcije javnosti. Vrlo smeo i dobar projekat svih ljudi koji su na njemu radili.

Ostavite komentar