Začarana Ela

Žanr: avantura, komedija, fantastični, romantični
Trajanje: 96 min.
Premisa: Začarajte se!

Glavne uloge:

En Hatavej (Anne Hathaway), Hju Dansi (Hugh Dancy), Keri Elfs (Cary Elwes), Vivika Foks (Vivica A. Fox), Parminder Nagra (Parminder Nagra), Mini Drajver (Minnie Driver), Džoana Lamli (Joanna Lumley)

Scenario: Gejl Karson Levin (Gail Carson Levine – roman), Lori Krejg (Laurie Craig)
Režija: Tomi O“Hejver (Tommy O“Haver)

SINOPSIS

Ovaj film nije samo prosečna bajka već i jedna moderna fantastična priča u kojoj mlada i lepa devojka Ela postaje žrtva zlog prokletstva – mora se pokoravati naređenjima onih koji je okružuju. Pre nego što nastavi da živi srećno sa zgodnim princom koga voli, mora se suprotstaviti snažnim napadima vilenjaka i džinova iz daleke bajkovite zemlje. Istovremeno treba da pobedi sopstvene strahove i da se suoči sa samom sobom.

O GLUMCIMA

En Hatavej (Ela)
Rođena je 1982. godine u Bruklinu, a svetu pozorišta priključila se veoma mlada. Prvu epizodnu ulogu na televiziji ostvarila je u TV seriji „Get Real“. Tu ju je zapazio reditelj Gari Maršal i zatim je angažovao u filmu „Princezin dnevnik“, koji je snimljen 2001. godine. Ovim filmom En je osvojila simpatije filmske publike. Tumačila je ulogu trapave srednjoškolke koja je otkrila da je princeza jedne male zemlje.

Uspeh u ovom filmu otvorio joj je mnoga vrata, ali se ona ipak posvetila studiranju. Šansu koja joj je ukazana u fimu „Začarana Ela“ nije propustila. Ova uloga ju je veoma proslavila za kratko vreme. Veoma skoro ljubitelji filma moći će da je vide u nastavku filma „Princezin dnevnik“ i u drami „Rasulo“ Rebeke Flint.

Filmografija: „Brokeback Mountain“ (2005), „Ella Enchanted“ (2004), „Havoc“ (2004), „The Princess Diaries 2: Royal Engagement“ (2004), „Nicholas Nickleby“ (2002), „The Other Side of Heaven“ (2002), „The Princess Diaries“ (2001).

Hju Dansi (Šar)
Studirao je englesku književnost i jezik na Oksfordu, a veoma dobro govori i francuski jezik. Glumio je u pozorišnim serijama koje je režirao Sem Mendes. Igrao je u nekoliko engleskih televizijskih TV serija. Svoju prvu ulogu dobio je u Holmarkovoj „Listi slavnih“ u produkciji Dejvida Koperfilda, a zatim su usledile drame u produkciji BBC-ja – „Gospođa Bovari“ i „Danijel Deronda“. Već 2000. godine glumio je u fantastičnoj avanturi „Tri musketara“. Imao je malu ulogu u ratnoj drami „Pad crnog jastreba“ pre nego što je dobio ulogu u romantičnom filmu „Uspavani rečnik“, u kome mu je partnerka bila Džesika Alba. Glumio je i u filmu „Tempo“ pored Melani Grifit. Njegova poslednja uloga je u filmu „Začarana Ela“, u kome glumi sa En Hatavej.

Filmografija: „Ella Enchanted“ (2004), „King Arthur“ (2004), „Tempo“ (2003), „Daniel Deronda [TV]“ (2002), „The Sleeping Dictionary“ (2002), „Black Hawk Down“ (2001), „Madame Bovary [TV]“ (2000), „David Copperfield“ (2000).

Oficijelni sajt:

  • Ella Enchanted (2004)

    Premijera: Cinemania 2004. godine

  • Pogledajte komentare (2)

    2 komentara

    Ostavite komentar