Zmije u avionu

Žanr: akcija, horor, triler
Trajanje: 105 min.
Premisa: Zavalite se, opustite i uživajte u strahu!

Glavne uloge:

Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Džulijana Margulis (Julianna Margulies), Nejtan Filips (Nathan Phillips), Bendžamin Mekenzi (Benjamin McKenzie), Rejčel Blančard (Rachel Blanchard)

Scenario: Džon Hefernan (John Heffernan), Sebastijan Gutijerez (Sebastian Gutierrez)
Režija: Dejvid Elis (David Ellis)

SINOPSIS

Šon Džouns (Nejtan Filips) je vozio bicikl kroz raskošne predele Havaja kada je naleteo na brutalno ubistvo istaknutog tužioca iz Los Anđelesa od strane Edija Kima, poznatog gangstera. Kim se nadao da će to smaknuće odvući kriminalnu istragu dalje od njegovog biznisa dilovanja droge, reketiranja, dečje prostitucije i trgovanja oružjem, ali jedan očevidac sve kvari.

Sada je Šon jedina osoba koja ga je videla da izvršava zločin i jedini svedok sposoban da zasigurno pošalje ovog ozloglašenog kriminalca u doživotni zatvor. Da bi to postigao, Šon prvo mora biti ubeđen da izađe pred porotu Los Anđelesa, a da bi to učinio, on mora da ode s ostrva i stigne do kopna a da ga pri tom Kimove ubice ne iseckaju na komade. To nije lako ostvarljivo, jer su Kim i njegova družina savršeno svesni toga šta je Šon video i da je on jedina tužiteljeva šansa da sruši njihovo kriminalno carstvo. Učiniće sve da ga zaustave.

FBI agent Nevil Flin (Semjuel L. Džekson) je ekspert za opasne situacije. Već je spasao Šona kada je Edi Kim pokušao da ga ubije samo sat nakon što je Šon bio svedok zločina. Flin je spreman za izazov prebacivanja Šona u Los Anđeles i sklanjanja od jednog od najtraženijih kriminalaca Amerike. Plan je da uzme privatni avion kao mamac, dok će koristiti gornju kabinu prve klase komercijalnog leta da prošvercuje Šona do Los Anđelesa na vreme da svedoči. Ipak, jedan doušnik na aerodromu javlja Kimovoj mafiji o planu da se let „Pacifik era“ iskoristi da se Šon prebaci do Los Anđelesa umesto lažnog privatnog mlaznjaka, tako da sada Kim jedino treba da osigura da avion ne stigne do Los Anđelesa ili da Šon ne izađe živ iz aviona. Kako će to učiniti? Lako, pomoću zmija u avionu.

Hiljade otrovnih zmija svih vrsta, veličina i otrova prošvercovane su u tovarni deo aviona i oslobođene u određenom roku nakon poletanja. One pužu donjim delom aviona, kroz ventilacione otvore i električne instalacije, uništavajući ključne mehanizme aviona. Kada se probiju do glavne kabine, terorisaće i ubijati hiperinstinktivno, jer su u tovarnom prostoru udisale feromone koji su ih doveli do stanja pojačane agresivnosti i ubojitosti.

Da bi preživeli napad, posada i putnici moraju da sarađuju kako bi se držali što dalje od zmija, što nije lako, jer one u tišini mogu da se provuku bilo kud i bilo kada. Da li Flin i Kler Miler (Džulijana Margulis), stjuardesa koja će uskoro postati student prava, mogu da smire sve i okupe na jednom mestu u ovoj krizi? Putnici i posada su ti koji moraju da se suprotstave i zaustave napad, da prizemlje avion i pomognu agentu Flinu da sačuva Šona živog.

Među putnicima su i Mercedes (Rejčel Blančard), bogata parti devojka iz Los Anđelesa, koja je zalepljena za svoj telefon, a putuje sa svojim psetancetom po imenu Meri-Kejt; Tri Džiz (Fleks Aleksander), rep zvezda u usponu i bacilofobičar, putuje s pratiocima – Trojem (Kinan Tomson) i Big Lirojem (Kit Daglas); mlada mama Marija putuje sa svojom bebom (Elsa Pataki). Tu su i članovi posade: Ken (Brus Džejms), koji uskoro odlazi u penziju, Grejs (Lin Šej) i Tifani (Sani Mabrej). Ova grupa mora da se drži zajedno ako želi da preživi napad zmija ili moguće otkazivanje mehaničkih sistema na visini od 30.000 stopa.

O REŽISERU

Dejvid R. Elis (reditelj)
Sa više od 30 godina iskustva kao kaskader, koordinator, glumac i reditelj druge ekipe, Elis je stekao ime kao jedan od najtraženijih reditelja druge ekipe akcionih filmova u Holivudu, sakupljajući impresivnu listu hitova kao što su „Hari Poter i kamen mudrosti“, „Savršena oluja“, „Gospodar i vojskovođa“, „Matrix Reloaded“ i „Matrix Revolutions“. Režirao je filmove: „Homeward Bound II: Lost in San Francisco“ (1996), „Final Destination 2“ (2003), „Mobilni“ („Cellular“), a u pripremi je „Asylum“.

O GLUMCIMA

Semjuel L. Džekson (Nevil Flin)
Ostavio je nezaboravan trag u američkoj kinematografiji ulogom u filmu Kventina Tarantina „Petparačke priče“ („Pulp Fiction“). Pored pohvala kritike, nominovan je za Oskara i Zlatni globus, kao i za nagradu za najbolju sporednu ulogu koju dodeljuje Britanska akademija. Igrao je u filmu „Pravila službe“ („Rules of Engagement“) pored Tomija Li Džounsa, a tu je i film „Caveman“s Valentine“.

Glumio je u filmu reditelja Renija Harlina „Duboko plavo more“ („Deep Blue Sea“), kao i u filmu Fransoa Žirada „Crvena violina“ („The Red Violin“). Pojavio se i u hit filmovima Džordža Lukasa – „Ratovi zvezda: epizoda 2 – fantomska opasnost“ („Star Wars: Episode I – The Phantom Menace“), kao i „Ratovi zvezda: epizoda 3 – osveta Sita“ („Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith“).

Ostale značajne uloge: „Pregovarač“ („The Negotiator“), „Eve“s Bayou“, „Džeki Braun“ („Jackie Brown“), „The Incredibles“. Probrana filmografija: „Nesalomiv“ („Unbreakable“), „Vreme za ubistvo“ („A Time to Kill“), „xXx: State of the Union“, „Umri muški s osvetom“ („Die Hard: With a Vengeance“), „Sfera“ („Sphere“), „187“, „Dug poljubac za laku noć“ („The Long Kiss Goodnight“), „Hard Eight“, „Kiss of Death“, „Losing Isaiah“, „Amos and Andrew“, „Ragtime“, „Sea of Love“, „Coming to America“, „Ray“, „Do the Right Thing“, „School Daze“, „Mo“ Better Blues“, „Goodfellas“, „Strictly Business“, „White Sands“, „Patriot Games“, „Jumpin“ at the Boneyard“, „Father and Sons“, „Juice“, „True Romance“, „Glavni baja“ („The Man“, 2005).

Oficijelni sajt:

 • Snakes on a Plane (2006)

  Premijera: 17. oktobar 2006. godine u Domu sindikata

 • Pogledajte komentare (1)

  Jedan komentar

  • Nina Petrović

   Pa onako, ne sviđa mi se jedan film, kao serija, nestvvarni delovi koji nisu ni za maštu.

  Ostavite komentar