Bred Pit kao Odisej

Nakon pretvaranja Homerove "Ilijade" u film "Troja" ("Troy") 2004. godine, uskoro će se na velikom ekranu naći i "Odiseja" ("The Odyssey"), ali radnjom prebačena u daleku budućnost i još dalji svemir. Nedavno je potvrđeno i da će Bred Pit (Brad Pitt), koji je igrao Ahileja u filmu "Troja" u režiji Volfganga Petersena (Wolfgang Petersen), preuzeti glavnu ulogu i u novom filmu pravljenom po slavnom Homerovom epu.
Oba Homerova dela govore o Trojanskom ratu, ali se "Odiseja" fokusira na Odiseja, koji je idejom da se sagradi trojanski konj na neki način i odlučio pobednika tog krvavog rata. "Odiseja" govori o Odisejevom desetogodišnjem putovanju kući na Itaku, gde ga čeka verna Penelopa, posle desetogodišnjeg rata i konačnog pada Troje. U većini jezika zapadne kulture izraz odiseja je sinonim za jako dugačko i teško putovanje. U toku dugog puta na Itaku Odisej i posada njegovog broda morali su da se suoče s mitskim bićima poput Kiklopa i zavodljivih sirena.
Reditelj serijala "Pobesneli Maks" ("Mad Max"), Džordž Miler (George Miller), trebalo bi po nekim navodima da režira ovaj film. Podsećamo i da se najbolji Pitov prijatelj, Džordž Kluni (George Clooney), oprobao u jednoj od verzija "Odiseje", i to filmom "O, brate, gde si?" ("O Brother, Where Art Thou?") braće Koen.
Pre filma "Odiseja" Breda Pita ćemo gledati u filmu "The Curious Case of Benjamin Button", koji režira Dejvid Finčer (David Fincher), i "Tree of Life" Terensa Malika (Terrence Malick), dok Miler režira film "Justice League". Pit je već otpočeo snimanje filma "Inglourious Basterds" Kventina Tarantina (Quentin Tarantino).

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

Ostavite komentar