Kako izgubiti dečka za deset dana

Film „Kako izgubiti dečka za deset dana“ („How to Lose a Guy in 10 Days“) premijerno je prikazan u našim bioskopima prošle nedelje. U ovoj rubrici već smo govorili o filmu „Kako izgubiti dečka za deset dana“, kada je ta romantična komedija tokom svog debi vikenda u Americi ubedljivo zauzela prvo mesto na top-listama gledanosti.

U centru priče ovog filma nalaze se dvoje mladih koji su slični na mnogo načina – oboje su uspešni, nezavisni, u stalnoj potrazi za novim vezama i novim poslovnim avanturama. U dubini duše oboje skrivaju strah od vezivanja i slomljenog srca; bez obzira na njihov uspeh u drugim životnim sferama, stabilna veza nije nešto što ijedno od njih dvoje može lako ostvariti.

Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) igra mladog marketinškog menadžera, pravog ženskaroša. Da bi dobio veliku kampanju, on se sa svojim šefom kladi da može da natera ženu da se zaljubi u njega za samo deset dana. Sa druge strane je novinarka – tumači je Kejt Hadson (Kate Hudson) – koja isto tako uspešno uređuje rubriku „Kako da…“ u popularnom ženskom časopisu „Composure“. Ona od svoje urednice dobija zadatak da napiše članak „Kako izgubiti dečka za deset dana“ i potpuno proživi pomenutu temu. Pogađate, ubrzo se menadžer i novinarka sreću, ne sluteći šta je sudbina zakuvala za njih.

Naravno, od ovog filma ne bi bilo ništa da Mekonahi i Hadsonova nemaju odličnu „hemiju“. Njih dvoje se zaista savršeno uklapaju i tako uspevaju da ubede publiku u ovu malo verovatnu priču. Svaka žena će se poistovetiti sa novinarkom Endi Anderson kada ona pokuša da otera svog novog momka svim poznatim ženskim greškama koje devojke iz nekog razloga ponavljaju u vezama. Gledajući ovaj film, muškarci će osetiti simpatije prema Bendžaminu Beriju, koji istrajava u novoj vezi i pokazuje puno strpljenja čak i onda kada devojka počne da mu preuređuje stan, kupuje kućne ljubimce i rasteruje sve prijatelje.

U poslednje dve godine mnoga velika imena pominjana su u vezi sa ovim filmom. Trebalo je da glavna ženska uloga bude poverena Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), ali je ona očigledno odustala tokom produkcije. Kao mogući reditelj ovog filma pominjao se i Deni de Vito (Danny DeVito), ali je on konačno odustao u oktobru 2001. godine. De Vita je u ulozi režisera zamenio Donald Pitri (Donald Petrie), čiji je poslednji film – „Miss Congeniality“, i naša publika mogla da vidi.

U ostalim ulogama u ovom filmu pojavljuju se:

  • Eni Peris (Annie Parisse)
  • Adam Goldberg (Adam Goldberg)
  • Majkl Mišel (Michael Michele)
  • Šalom Harlou (Shalom Harlow)
  • Bebe Njuvirt (Bebe Neuwirth)

Glumica Majkl Mišel poznata je našoj publici po ulogama u televizijskim serijama „Njujorški plavci“ („NYPD blue“) i „Urgentni centar“ („ER“). Manekenka Šalom Harlou ima već zavidan broj filmova iza sebe ako se ima u vidu njen primarni posao. Ona se pojavila u filmovima „Vanilla Sky“ i „Zaljubljena do ušiju“ („Head over heals“), koje je i naša publika imala prilike da vidi.

U našem Magazinu odavno se pojavio članak „Manekenke na velikom ekranu“, a njegov deo je i priča o Šalom Harlou.

Pogledajte komentare (2)

2 komentara

Ostavite komentar