Nešto najslađe

Sam naziv ovog filma, „Nešto najslađe“ („The sweetest thing“), privukao je uglavnom žensku publiku na nedavnu premijeru u Beogradu. Svi oni koji su bili na premijeri mogli su se, međutim, uveriti da su se muškarci najslađe smejali. Iako je film naišao na loše kritike u Americi, to nije umanjilo interesovanje naše publike za njega. Prava publika za ovaj film jesu oni koji žele dobru zabavu i razbribrigu. Onima koji očekuju remek-delo kinematografije, predlažemo da ipak ne posećuju projekcije ovog filma.

„Nešto najslađe“ ima mnogo sličnosti sa filmom koji je proslavio Kameron Dijaz (Cameron Diaz) – „Nešto o Meri“ („There“s Something About Mary“). Čule su se čak i kritike po kojima je to isti film, samo začinjen plitko sečenim farmerkama i seksi sandalama sa visokim potpeticama. Utisak u kom se moramo složiti sa američkom kritikom jeste da je u ovom filmu Dijazova potpuno u senci glumice Kristine Eplgejt (Christina Applegate). Ovaj film sigurno ne bi bio toliko zabavan kada Eplgejtova ne bi imala jednu od vodećih uloga u njemu. Oni koji su gledali film treba samo da se sete njene odlične imitacije Džulije Roberts.

Radnja filma svakako više odgovara ženskom senzibilitetu. Posle mnogo godina zavođenja, ostavljanja i ostalih ženskih igrica, glavni lik u filmu, Kristina Volters (Kameron Dijaz), konačno upoznaje pravog momka koga igra glumac Tomas Džejn (Thomas Jane). Ne želeći sebi da prizna šta oseća, Kristina se pred svojim drugaricama ponaša kao da je potpuno nezainteresovana. Drugarice, koje tumače Kristina Eplgejt i Selma Bler (Selma Blair), ipak je dobro poznaju, te je podstiču da krene da traži momka svojih snova. Film ima mnogo komičnih situacija i jako dobrih štos situacija. Upravo je humor sastavni deo filma, tako da na momente u zasenak baca i samu radnju.

Za kraj, još jedna zanimljiva informacija: poznata glumica Patriša Arket (Patricia Arquette) najavila je venčanje sa glavnim glumcem u ovom filmu – Tomasom Džejnom (na slici).

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

Ostavite komentar