„Zmije u avionu“ – najgledaniji film

Na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Americi debitovao je dugo očekivani film „Zmije u avionu“ („Snakes on a Plane“) sa Semjuelom L. Džeksonom (Samuel L. Jackson) u glavnoj ulozi. Film je režirao Dejvid R. Elis (David R. Ellis). Pored Džeksona, u filmu igra i Džulijana Margulis (Julianna Margulies), nama poznata po seriji „Urgentni centar“. U toku premijernog vikenda film je zaradio više od 15 miliona dolara. „Zmije u avionu“ stižu u domaće bioskope 19. oktobra.

Fanovi širom Amerike su više od godinu dana s nezapamćenim interesovanjem učestvovali u kreiranju kampanje za film, od izrade postera i trejlera preko bezbrojnih fan sajtova i baza na Internetu. Džekson igra agenta FBI-ja koji štiti svedoka na letu od Havaja do Los Anđelesa, kada plaćeni ubica ubaci u avion stotine zmija otrovnica kako bi eliminisao svedoka. Agent FBI-ja, pilot početnik, prestrašena posada i putnici tada moraju da se udruže u očajničkoj borbi da prežive.

U trećoj nedelji prikazivanja komedija „Riki Bobi: legenda brzine“ („Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby“) s Vilom Ferelom (Will Ferrell) u glavnoj ulozi zauzela je drugo mesto liste. Ukupna zarada ovog filma iznosi nešto manje od 115 miliona dolara. Film se nalazi na 12. mestu godišnje liste najprofitabilnijih filmova u Americi, a u domaće bioskope stiže 2. novembra.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend (11-13) avgusta:

  1. „Zmije u avionu“ („Snakes on a Plane“)
  2. „Riki Bobi: legenda brzine“ („Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby“)
  3. „Svetski trgovinski centar“ („World Trade Center“)
  4. „Accepted“
  5. „Step Up“
  6. „Barnyard: The Original Party Animals“
  7. „Little Miss Sunshine“
  8. „Pirati sa Kariba 2: tajna škrinje“ („Pirates of the Caribbean: Dead Man“s Chest“)
  9. „Material Girls“
  10. „Pulse“

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Ostavite komentar

Ostavite komentar