Zdravlje

ano1

Ovaj momak danas ima mnogo razloga da slavi!

Ovako izgleda danas: A ovako je izgledao pre samo 18 meseci: Vreme je za slavlje jer je pobedio u borbi sa anoreksijom. Ako ste mislili da se to događa samo devojkama, prevarili ste se. Anoreksija je težak i ozbiljan...»

Foto: HuckFinn/Morguefile.com

Energetske vrednosti osnovnih životnih namirnica

Navedene vrednosti odnose se na 100 grama. Meso kJ kcal Jagnjeće meso 1033 246 Goveđe meso 726 173 Svinjsko meso 1129 269 Mleveno, mešano 882 210 Škembići 407 97 Džigerica 575 137 Pačije meso 701 167 Guščije meso 814 194...»

Foto: Tiffanyspalace/Pixabay.com

Može li se ženama pomoći da dožive orgazam?

Stručnjaci navode da veliki broj žena nikada nije doživeo orgazam – niti sa partnerom niti tokom masturbacije. Zahvaljujući terapiji eksperta dr Louanne Cole Weston, puno žena je pronašlo svoj put do orgazma. Dr Veston...»

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Muški biološki časovnik

Postoje li optimalne godine starosti kada muškarac treba da postane otac? Dr Bernard Rober (Bernard Robaire), naučnik sa Mek Gil univerziteta u Montrealu (McGill University, Montreal) , smatra da muškarac nema takvih...»

Foto: Hans/Pixabay.com

Razne vrste alergija

Postoje alergije koje nisu ni sezonske, ni alergije na kućne ljubimce, ni alergije na hranu, što ne znači da su manje opasne. Sprečavanje ili potpuno lečenje alergijskih reakcija otežava mogućnost da neka osoba u nekom dobu...»

Foto: Kheinz46/Pixabay.com

Male boginje

Male boginje zahtevaju značajno odsustvo iz škole ili sa posla i imaju mnogo negativniji uticaj na svakodnevni život ljudi od bolesti kao što su grip ili ovčije boginje. Takva je situacija u Engleskoj, a velika je...»

Foto: Butkovicdub/Morguefile.com

Šljiva – mala lekovita voćka

Kada se pomene šljiva, prve asocijacije na nju su šljivovica i “srpski brend”. Obično zaboravljamo da je šljiva veoma korisna namirnica i da u sebi ima dosta lekovitih sastojaka. Šljiva potiče iz roda Prunus, kom pripadaju...»

bundeva

Uzbekistanski narodni lek protiv gastritisa

Za ovaj narodni recept tvrde da je toliko delotvoran da bolovi prestaju trenutno! Gastritis je upala želudačne sluzokože. Počinje bolovima u gornjem delu stomaka, mučninom, gorušicom. Simptomi se kod akutnog gastritisa...»

Foto: Pippalou/Morguefile.com

Grožđe snižava krvni pritisak

Konsumiranje grožđa dovodi do snižavanja krvnog pritiska i poboljšava srčanu funkciju. Američki naučnici otkrili su ovaj efekat na laboratorijskim pacovima koje su hranili veoma slanom hranom. Otkriće je objavljeno u...»

Foto: 401711/Pixabay.com

Metadon i testosteron

Tretmani i terapije metadonom u lečenju zavisnosti od heroina i drugih opojnih droga – mogu dramatično sniziti nivo testosterona kod muškaraca – rezultati su novih istraživanja sprovedenih u Kanadi. Studijom je obrađeno...»