Здравље

Фото: Hans/Pixabay.com

Деца морају прати зубе!

Вртићи и основне школе требало би да размотре увођење програма за едукацију деце о значају здравља зуба. Овај предлог потиче од Националног института за здравље и заштиту Енглеске и део је плана за борбу против...»

beet

Цвекла у служби лепоте

Знате да је одлична за крвну слику, али да ли знате колико је корисна и за вашу лепоту? Кожа Сок од цвекле садржи нутријенте, који делују магично на кожу, зато би требало да га пијете редовно. И то не онај из тетрапака...»

Фото: Tpsdave/Pixabay.com

Особље у болницама огугла на звук аларма

Према извештају из САД, мониторинг уређаји на које су прикључени пацијенти интензивне неге како би се пратило њихово стање, покрену просечно 2,5 милиона аларма у току једног месеца у свакој болници. ”Замор алармима”...»

Фото: rhonda_jenkins/Pixabay.com

Погрешно постављање беби-седишта

Нова студија рађена у Америци упозорава да је велики број новорођенчади изложен опасности на свом првом путовању кући из болнице, јер њихови родитељи неправилно постављају или користе сигурносно седиште за децу...»

cup-7916_640

Какао побољшава меморију

Колико често узимате какао? Некада је комбинација какаа и млека била обавезна за лаку ноћ клинцима и клинцезама. Данас, чини се да га ретко ко више конзумира. Евентуално још заврши у колачима. Ипак то бисте морали да...»

Фото: Mojzagrebinfo/Pixabay.com

Гојазност и дијабетес

Раст стопе гојазности, односно повећање индекса телесне масе, представља, према резултатима новог истраживања спроведеног у САД, највећи узрок повећања броја оболелих од дијабетеса типа 2, и то за око 50% код мушкараца...»

Фото: Cherylholt/Pixabay.com

Рак плућа може да мирује и 20 година

Резултати нове студије показују да рак плућа може да мирују и више од 20 година пре него што изненада постане агресиван. Истраживачи су анализирали рак плућа код седам пацијената, укључујући пушаче, бивше пушаче и особе...»

alone-279080_640

Како да ублажите симптоме ПМС-а?

Више од 90 одсто жена повремено осећа непријатне симптоме предменструалног синдрома – стрес, надутост, болове у стомаку, нагле промене расположења, анксиозност. Пет до 10 процената жена има веома озбиљне тегобе, које...»

Фото: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Нови лек против меланома

У Америци је недавно одобрен нови лек за лечење меланома у поодмаклој фази напредовања и стручњаци су се позитивно изјаснилу у вези са његовим деловањем. Keytruda (pembrolizumab) је одобрен за лечење пацијената са...»

Фото: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Лекови за остеопорозу

Много је лекова на тржишту за смањење ризика од остеопорозе код жена и ризика од прелома костију, али није јасно који је лек бољи. У извештају објављеном у „Аналима интерне медицине“ наводи се да лекови које жене...»