Foto: Geralt/Pixabay.com

Epidemija AIDS-a jenjava

Prema novim izveštajima Ujedinjenih nacija , epidemija AIDS-a je u opadanju. Broj novoobolelih usled HIV infekcije širom sveta je na rekordno niskom nivou. Broj smrtnih slučajeva usled AIDS-a smanjen je za 35%, a svi...»
Foto: Tpsdave/Pixabay.com

Programi mršavljenja za gojazne muškarce

Iako se muškarci manje uključuju u programe mršavljenja od žena, ako ih prihvate, mnogo ih se revnosnije i ozbiljnije pridržavaju nego žene – naročito ako su programi prilagođeni njihovim potrebama. Veći broj muškaraca...»
Foto: DomenicBlair/Pixabay.com

Energetski napici i alkohol

Mešanje energetskih napitaka sa alkoholom povećava želju za opijanjem – rezultati su istraživanja objavljenog u internet izdanju časopisa „Alkoholizam: kliničko i eksperimentalno istraživanje“ . Nalaz studije koju su sproveli...»
Foto: Beeki/Pixabay.com

Skraćeno radno vreme majki i dojenje

Mlade majke koji se vrate na posao i počnu da rade puno radno vreme obično smanjuju ili prekidaju dojenje svoje dece, za razliku od majki koje se vraćaju na svoje radno mesto sa skraćenim radnim vremenom – rezultati...»
Foto: Pixabay.com

Čudotvorni napitak za mršavljenje

S prvim toplijim danima obično postanemo svesni kritičnih područja svoga tela– stomak, butine, zadnjica… Umesto da razmišljate kako da problematična područja “zamaskirate” pomoću odeće, donosimo vam savršen napitak...»
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Kako smanjiti stomačno salo?

Ravan stomak i trbušni mišići predstavljaju san za većinu odraslih osoba. Ako ste osoba srednjih godina i ako često sebi dopuštate previše hrane ili piva, najverovatnije već imate salo oko stomaka kojeg želite da...»
despot-stefan-lazarevic_f

Despot koji je pisao o ljubavi

Devetnaestog jula 1427. godine umro je srpski vladar i pisac despot Stefan Lazarević , knez od 1389. do 1402, potom despot, sin kneza Lazara Hrebeljanovića. U prvo vreme vladao je očevim zemljama uz pomoć majke, kneginje...»
Foto: Geralt/Pixabay.com

Tviter ugrožava veze?

Nemojte preterivati sa praćenjem poznatih ličnosti i voditi računa o tome šta su rekli i šta im je neko prigovorio ili odgovorio – preko Tvitera: jedna studija je došla do rezultata da previše vremena provedenog...»
Frozen Haute - foto: chicoverdose.com

Ovo je najskuplja hrana na svetu!

Sajt FinancesOnline objavio je listu najskupljih specijaliteta na svetu: 1. 12 voćki prvog roda manga u Brizbejnu (Australija), prodato je na aukciji po ceni od 50.000 dolara, odnosno 4,200 dolara po komadu. 2. Fritata...»
Foto: Xenia/Morguefile.com

Fizička neaktivnost više utiče na gojaznost nego hrana

Fizička neaktivnost, a ne preobilna ishrana – objašnjava sve veći broj gojaznih Amerikanaca. Naučnici su analizirali podatke za poslednjih 20 godina i ustanovili da je broj žena koje nemaju fizičke aktivnosti porastao...»