Foto: Pixabay.com

Domaći, prirodan i efikasan – antibiotik!

Ojačajte imunitet i zaštitite se od prolaznih virusa i prehlada pomoću efikasnog domaćeg sirupa, koji se sastoji od zdravih namirnica od kojih većinu verovatno već imate u kuhinji! Sastojci: - 1 čen belog luka -...»
Foto: FidlerJan/Morguefile.com

Kako roditelji vide gojaznost svoje dece?

Roditelji gojazne dece često ne vide svoju decu kao nezdravu i ne prepoznaju zdravstvene posledice viška težine ili fizičke neaktivnosti. Deca iz porodica anketiranih radi istraživanja imaju terapije na Klinici za...»
Foto: Pixabay.com

Leti čaj, zimi – sladoled!

Znate li da je idealan napitak za rashlađivanje tokom leta – čaj? Iako smo zasuti obiljem reklama koje nam nude različite vode, bezalkoholne pa i alkoholne napitke sa ledom ili ledeno hladne, kao savršene za rashlađivanje...»
Foto: Sipa/Pixabay.com

Da li deca jedu voće i povrće?

Više od tri četvrtine američke dece jede sveže voće svakog dana, a skoro 92% – jelo sa povrćem. Ipak, potrošnja voća i povrća opada kad deca krenu u predškolske ustanove, osnovnu školu pa sve do srednje škole, iako...»
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Kafa i valunzi

Unos kofeina može pogoršati talase vrućine kod žena u menopauzi (valunge) i noćno znojenje, koje se javlja kod otprilike dve trećine žena koje prolaze kroz menopauzu. „Dok su ovi rezultati preliminarni, naša studija...»
Foto: Avantrend/Pixabay.com

Hranom protiv dijabetesa

Ishrana sastojcima koji se mogu naći u čokoladi, čaju i bobičastom voću – može štititi od dijabetesa i drugih bolesti – pokazuje novo istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu „Journal of Nutrition“ . Studija...»
Foto: Geralt/Pixabay.com

Gubitak supružnika i demencija

Gubitak supružnika dovodi do sporijeg napredovanja demencije kod kognitivno normalnih pojedinaca i kod pacijenata sa blagim kognitivnim oštećenjem – pokazalo je novo istraživanje. Istraživači sa klinike Mejo u Arizoni,...»
Foto: Romanov/Pixabay.com

Prednosti organske hrane

Nedavno je jedno istraživanje došlo do rezultata da je organska hrana zdravija od neorganske, nalazeći da organski proizvedena hrana sadrži više hranljivih materija nego konvencionalno proizvedena hrana. Šta već znamo?...»
Foto: Geralt/Pixabay.com

Epidemija AIDS-a jenjava

Prema novim izveštajima Ujedinjenih nacija , epidemija AIDS-a je u opadanju. Broj novoobolelih usled HIV infekcije širom sveta je na rekordno niskom nivou. Broj smrtnih slučajeva usled AIDS-a smanjen je za 35%, a svi...»
Foto: Tpsdave/Pixabay.com

Programi mršavljenja za gojazne muškarce

Iako se muškarci manje uključuju u programe mršavljenja od žena, ako ih prihvate, mnogo ih se revnosnije i ozbiljnije pridržavaju nego žene – naročito ako su programi prilagođeni njihovim potrebama. Veći broj muškaraca...»