Zdravlje

hair-105287_640

Kako se rešiti peruti?

Stres, nedostatak vitamina B, ali i pojava gljivice razlog su nastanka peruti. Mi vam donosimo trajna rešenja ovog problema: Pre pranja kose teme istrljajte mešavinom jabukovog sirćeta i vode u razmeri 1:2, ostavite da...»

Foto: Niekverlaan/Pixabay.com

Terapija muzikom

Muzička terapija koristi se decenijama kako bi se pomoglo mladim ljudima i odraslima da se izbore sa depresijom i drugim emotivnim, socijalnim i problemima ponašanja. Ova terapija može imati različite oblike, ali se...»

Foto: Hans/Pixabay.com

Deca moraju prati zube!

Vrtići i osnovne škole trebalo bi da razmotre uvođenje programa za edukaciju dece o značaju zdravlja zuba. Ovaj predlog potiče od Nacionalnog instituta za zdravlje i zaštitu Engleske i deo je plana za borbu protiv...»

beet

Cvekla u službi lepote

Znate da je odlična za krvnu sliku, ali da li znate koliko je korisna i za vašu lepotu? Koža Sok od cvekle sadrži nutrijente, koji deluju magično na kožu, zato bi trebalo da ga pijete redovno. I to ne onaj iz tetrapaka...»

Foto: Tpsdave/Pixabay.com

Osoblje u bolnicama ogugla na zvuk alarma

Prema izveštaju iz SAD, monitoring uređaji na koje su priključeni pacijenti intenzivne nege kako bi se pratilo njihovo stanje, pokrenu prosečno 2,5 miliona alarma u toku jednog meseca u svakoj bolnici. ”Zamor alarmima”...»

Foto: rhonda_jenkins/Pixabay.com

Pogrešno postavljanje bebi-sedišta

Nova studija rađena u Americi upozorava da je veliki broj novorođenčadi izložen opasnosti na svom prvom putovanju kući iz bolnice, jer njihovi roditelji nepravilno postavljaju ili koriste sigurnosno sedište za decu...»

cup-7916_640

Kakao poboljšava memoriju

Koliko često uzimate kakao? Nekada je kombinacija kakaa i mleka bila obavezna za laku noć klincima i klincezama. Danas, čini se da ga retko ko više konzumira. Eventualno još završi u kolačima. Ipak to biste morali da...»

Foto: Mojzagrebinfo/Pixabay.com

Gojaznost i dijabetes

Rast stope gojaznosti, odnosno povećanje indeksa telesne mase, predstavlja, prema rezultatima novog istraživanja sprovedenog u SAD, najveći uzrok povećanja broja obolelih od dijabetesa tipa 2, i to za oko 50% kod muškaraca...»

Foto: Cherylholt/Pixabay.com

Rak pluća može da miruje i 20 godina

Rezultati nove studije pokazuju da rak pluća može da miruju i više od 20 godina pre nego što iznenada postane agresivan. Istraživači su analizirali rak pluća kod sedam pacijenata, uključujući pušače, bivše pušače i osobe...»

alone-279080_640

Kako da ublažite simptome PMS-a?

Više od 90 odsto žena povremeno oseća neprijatne simptome predmenstrualnog sindroma – stres, nadutost, bolove u stomaku, nagle promene raspoloženja, anksioznost. Pet do 10 procenata žena ima veoma ozbiljne tegobe, koje...»