Zdravlje

Foto: Nemo/Pixabay.com

Deterdženti opasni za decu

Nova studija otkriva da vrećice (kesice) koje sadrže tečnost za pranje veša ili vrećice tečnosti za pranje sudova mogu predstavljati opasnost za decu, naročito za njihove oči. Istraživači kažu da bi roditelji ova sredstva...»

hair-105287_640

Kako se rešiti peruti?

Stres, nedostatak vitamina B, ali i pojava gljivice razlog su nastanka peruti. Mi vam donosimo trajna rešenja ovog problema: Pre pranja kose teme istrljajte mešavinom jabukovog sirćeta i vode u razmeri 1:2, ostavite da...»

Foto: Niekverlaan/Pixabay.com

Terapija muzikom

Muzička terapija koristi se decenijama kako bi se pomoglo mladim ljudima i odraslima da se izbore sa depresijom i drugim emotivnim, socijalnim i problemima ponašanja. Ova terapija može imati različite oblike, ali se...»

Foto: Hans/Pixabay.com

Deca moraju prati zube!

Vrtići i osnovne škole trebalo bi da razmotre uvođenje programa za edukaciju dece o značaju zdravlja zuba. Ovaj predlog potiče od Nacionalnog instituta za zdravlje i zaštitu Engleske i deo je plana za borbu protiv...»

beet

Cvekla u službi lepote

Znate da je odlična za krvnu sliku, ali da li znate koliko je korisna i za vašu lepotu? Koža Sok od cvekle sadrži nutrijente, koji deluju magično na kožu, zato bi trebalo da ga pijete redovno. I to ne onaj iz tetrapaka...»

Foto: Tpsdave/Pixabay.com

Osoblje u bolnicama ogugla na zvuk alarma

Prema izveštaju iz SAD, monitoring uređaji na koje su priključeni pacijenti intenzivne nege kako bi se pratilo njihovo stanje, pokrenu prosečno 2,5 miliona alarma u toku jednog meseca u svakoj bolnici. ”Zamor alarmima”...»

Foto: rhonda_jenkins/Pixabay.com

Pogrešno postavljanje bebi-sedišta

Nova studija rađena u Americi upozorava da je veliki broj novorođenčadi izložen opasnosti na svom prvom putovanju kući iz bolnice, jer njihovi roditelji nepravilno postavljaju ili koriste sigurnosno sedište za decu...»

cup-7916_640

Kakao poboljšava memoriju

Koliko često uzimate kakao? Nekada je kombinacija kakaa i mleka bila obavezna za laku noć klincima i klincezama. Danas, čini se da ga retko ko više konzumira. Eventualno još završi u kolačima. Ipak to biste morali da...»

Foto: Mojzagrebinfo/Pixabay.com

Gojaznost i dijabetes

Rast stope gojaznosti, odnosno povećanje indeksa telesne mase, predstavlja, prema rezultatima novog istraživanja sprovedenog u SAD, najveći uzrok povećanja broja obolelih od dijabetesa tipa 2, i to za oko 50% kod muškaraca...»

Foto: Cherylholt/Pixabay.com

Rak pluća može da miruje i 20 godina

Rezultati nove studije pokazuju da rak pluća može da miruju i više od 20 godina pre nego što iznenada postane agresivan. Istraživači su analizirali rak pluća kod sedam pacijenata, uključujući pušače, bivše pušače i osobe...»