Zdravlje

Foto: 401711/Pixabay.com

Metadon i testosteron

Tretmani i terapije metadonom u lečenju zavisnosti od heroina i drugih opojnih droga – mogu dramatično sniziti nivo testosterona kod muškaraca – rezultati su novih istraživanja sprovedenih u Kanadi. Studijom je obrađeno...»

curry-390550_640

Prirodni lekovi protiv bolova iz vaše kuhinje

Boli vas glava, zub, zglobovi, mišići? Olakšanje od svih tih bolova mnogi će prvo potražiti u tabletama, ali i hrana koju svakodnevno koristimo u sopstvenoj kuhinji može da deluje poput prirodnog, a time i puno zdravijeg...»

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Kako dete pripremiti za školu?

Početak školske godine i polazak u školu svojevrstan je stres i za decu i za roditelje. Kod neke dece izaziva anksiozna osećanja, pogotovu polazak u prvi razred. Da li su mališani spremni za polazak u školu? Kako da znamo...»

Foto: Greyerbaby/Pixabay.com

Grudnjak i rak dojke

Nema dokaza da je nošenje grudnjaka povezano sa povećanjem rizika od raka dojke kod žena – rezultati su studije koja otklanja mit o tome da grudnjak izaziva rak dojke. Poslednjih godina došlo je do širenja dezinformacija da je...»

hand

Savršeno negovani nokti? Jednostavno je!

Zanoktice i lomljivi nokti mogu da postanu prošlost već nakon nekoliko tretmana sastojcima koji se kriju u vašoj kuhinji. So, limun i maslinovo ulje! U 200 mililitara tople vode sipajte dve supene kašike morske soli...»

Foto: Geralt/Pixabay.com

Hronična migrena

Istraživači iz Amerike razvili su novu metodu kojom se može precizno identifikovati bolesnik sa hroničnom migrenom i nadaju se da će za nekoliko meseci moći da je predstave zvaničnicima radi provere i usvajanja. Skrining...»

peppermint-tea-352334_640

Oterajte nervozu i uznemirenost čajem

Čaj protiv uznemirenosti i depresije Ova čajna mešavina probranih trava pokazala se delotvorna kod nervnih smetnji, preosetljivosti, depresije i uznemirenosti. Sastojci: 1/2 kašičice cvetova pelina 1 kašika cvetova gloga...»

Foto: PublicDomainImages/Pixabay.com

Jogurt smanjuje telesnu težinu

Brojne studije su pokazale i dokazale da ishrana sa smanjenim unošenjem kalcijuma dovodi do bržeg gojenja zato što masne ćelije postaju veće i masnije. Uz dodatak jogurta ishrani ubrzava se gubitak telesne težine i smanjuje...»

Foto: Nahandro/Pixabay.com

Deca iz problematičnih porodica imaju loše zube

Roditelji i deca u „problematičnim“ porodicama, gde su nasilje i verbalna agresija deo svakodnevnog života, u proseku imaju više pokvarenih, polomljenih zuba ili zuba koji nedostaju. Na Njujorškom univerzitetu istraživači...»

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Greške pri korišćenju sočiva

U današnje vreme veliki broj ljudi nosi kontaktna sočiva, ali pravi i greške u korišćenju i održavanju sočiva. Prema jednom istraživanju u Americi, samo 1 do 2% ispitanika u potpunosti se pridržava preporuka o održavanju...»