Foto: Unsplash/Pixabay.com

Novi lek protiv astme

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) nedavno je odobrila lek arnuity ellipta (fluticasoni prah za udisanje) – vrstu steroida koji se dozira jednodnevnim udisanjem praha, a sprečava simptome astme kod osoba starijih...»
Foto: Hans/Pixabay.com

Tetoviranje i infekcije

Mastila i komleti pribora za tetoviranje mogu biti zagađeni i izazvati kožne infekcije, upozoravaju zvaničnici Američke agencije za hranu i lekove . Agencija je izdala upozorenje nakon ispitivanja uzoraka na tržištu...»
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Zamena za nezdravu hranu

Nedavno smo pisali o „lošim namirnicama“ u prilogu „Najgora hrana“ . Te namirnice bi trebalo izbegavati, odnosno smanjiti njihovu količinu. Da ne bismo samo iznosili šta ne valja, evo saveta šta jesti umesto „najgore...»
Foto: Wikihow

Čarobni napitak: Smršajte 10 kilograma – bez dijete!

Borba sa gojaznošću veoma je aktuelna za mnoge žene, koje žele oslabiti. Međutim, mnoge dijete imaju tendenciju da daju samo kratkoročne rezultate. Zbog toga mnogi nutricionisti smatraju da je potrebno pravilno...»
Foto: Amyelizabethquinn/Pixabay.com

Kako zaštiti decu od virusa?

Kada naiđu epidemije nekih bolesti, svi se brinu da ne budu inficirani. Roditelji su, naravno, uvek zabrinuti za svoju decu i razmišljaju kako da ih zaštite. Pošto je sada ebola u vestima svakoga dana, svi se interasuju...»
smile-100715_1280

Zašto Japanke ne stare niti se goje?

Poslednjih 25 godina Japanke drže rekord kao najdugovečnije žene na svetu, jer u proseku žive 84 i po godine, a uz to se i ne debljaju. U svojoj knjizi “Japanke ne stare niti se goje”, Naomi Morijama vodi čitaoce u...»
Foto: 25621/Pixabay.com

Rekonstrukcija dojke nakon raka

Žene sa dijagnozom rak dojke obično se podvrgavaju operaciji uklanjanja dela dojke zahvaćenog karcinomom. Ponekad je to uklanjanje samo kancerogenih ćelija, a dojka ostaje sačuvana nakon operacije. Ukoliko je rak veliki...»
redosled i način izvođenja vežbi

Tajna Pet Tibetanaca (FOTO) (VIDEO)

Predstavljamo vam vežbe za koje vam dnevno treba jako malo vremena i koje svako od nas može i sme da radi, a čije blagotvorno, gotovo čudesno delovanje na zdravlje još niko nije osporio. Stare četiri hiljade godina...»
Foto: Byrev/Pixabay.com

Manja smrtnost od raka

Najnoviji podaci pokazuju da su stope smrtnosti od raka dojke, creva, pluća i prostate pale za 30% u poslednjih 20 godina. Bolji skrining, tretman i svest o raku – mogu pomoći da se objasne ovi rezultati, naglašavaju...»
Foto: katja/pixabay.com

Gde se krije lek protiv raka?

Otrov pčela, škorpija i zmija krije lek protiv raka? Dipanjan Pan, naučnik Univerziteta u Ilinoisu, sa svojim timom došao je do otkrića koje bi moglo da zaustavi umnožavanje ćelija raka, sudeći prema studiji prezentovanoj...»