Foto: Efraimstochter/Pixabay.com

Gumice pune toksina!

Ove godine postala je planetarna “zaraza“ i pomama dece za gumicama i tračicama. Narukvice i ogrlice pletu se na malim razbojima od raznobojnih elastičnih traka ili gumica sličnih gumicama za tegle. Kod nas se ove...»
Lascaux_painting

Paleo dijeta – najpretraživanija dijeta na internetu

Paleo dijeta – ishrana pećinskog čoveka Pomama za Paelo dijetom datira od 1985. godine kada je istraživanje dr S. Bojd Iton objavljena u časopisu New England Journal of Medicine, pod nazivom “Paleo ishrana”, a dalje...»
Foto: onefox/pixabay.com

Čudesna svojstva morske soli

Da morska so, baš kao i ostali sastojci morske vode, ima terapijska svojstva, poznato je od davnina. Tako su još Hipokrat i Herodot preporučivali kupke u morskoj vodi kod različitih zdravstvenih poteškoća, posebno...»
Foto: Greyerbaby/Pixabay.com

Nega dečjih zuba

Američka akademija za pedijatriju nedavno je objavila nove preporuke za negu zuba dece koje bi trebalo da budu poučne i za našu decu i njihove roditelje. Preporuke Osnovna preporuka je da bi sva deca trebalo da počnu...»
Foto: frolicsomepl/pixabay.com

Lekovi i namirnice koje ne treba kombinovati

Upotreba soli u kombinaciji sa tabletama za srce može da poveća pritisak i dovede do srčane aritmije, dok mleko i mlečni proizvodi poništavaju dejstvo antibiotika. Otkrivamo vam koji miks hrane i lekova nije preporučljiv....»
Foto: Unsplash/Pixabay.com

Novi lek protiv astme

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) nedavno je odobrila lek arnuity ellipta (fluticasoni prah za udisanje) – vrstu steroida koji se dozira jednodnevnim udisanjem praha, a sprečava simptome astme kod osoba starijih...»
Foto: Hans/Pixabay.com

Tetoviranje i infekcije

Mastila i komleti pribora za tetoviranje mogu biti zagađeni i izazvati kožne infekcije, upozoravaju zvaničnici Američke agencije za hranu i lekove . Agencija je izdala upozorenje nakon ispitivanja uzoraka na tržištu...»
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Zamena za nezdravu hranu

Nedavno smo pisali o „lošim namirnicama“ u prilogu „Najgora hrana“ . Te namirnice bi trebalo izbegavati, odnosno smanjiti njihovu količinu. Da ne bismo samo iznosili šta ne valja, evo saveta šta jesti umesto „najgore...»
Foto: Wikihow

Čarobni napitak: Smršajte 10 kilograma – bez dijete!

Borba sa gojaznošću veoma je aktuelna za mnoge žene, koje žele oslabiti. Međutim, mnoge dijete imaju tendenciju da daju samo kratkoročne rezultate. Zbog toga mnogi nutricionisti smatraju da je potrebno pravilno...»
Foto: Amyelizabethquinn/Pixabay.com

Kako zaštiti decu od virusa?

Kada naiđu epidemije nekih bolesti, svi se brinu da ne budu inficirani. Roditelji su, naravno, uvek zabrinuti za svoju decu i razmišljaju kako da ih zaštite. Pošto je sada ebola u vestima svakoga dana, svi se interasuju...»